Huisdieren zijn gezond voor kinderen – het beste voor jouw huisdier

Een gouden duo vaak, kinderen zijn dol op huisdieren. Als je ze hun zin geeft heb je binnen een mum van tijd huis én tuin vol dieren van elk soort. Hun bed ligt vaak vol met knuffeldieren en alles wat aaibaar is heeft grote aantrekkingskracht. Jij kiest natuurlijk welk die er binnen jullie gezin past, welk dier bij jullie woonsituatie past.

Lees meer

29

dec

Een joekel van een hond in een appartement met weinig m2’s is natuurlijk niet zo’n beste keuze. Het verzorgen van dieren kan kinderen, als je ze tenminste wel goed begeleid, veel leren. Dus slik als je je zorgen maakt over je wollen tapijt, maak duidelijke afspraken (geen dieren op bed bijvoorbeeld) en stap samen in dat oh zo gezellige avontuur. Kies een leuk maatje voor je kind en kies het beste voor je huisdier.

 

Kinderen en huisdieren

Je kind kan veel leren van de omgang met een huisdier. Het voelen én nemen van verantwoordelijkheid, het verzorgen (mee uit nemen, eten geven, borstelen etc.) én het vriendschapsgevoel! Huisdieren kunnen je kind een veilig gevoel geven. Ze hebben een vriend die altijd luistert zeg maar. Naast al die leerzame aspecten is het hebben van een huisdier natuurlijk ontzettend gezellig, niet alleen voor het kind. Als jullie samen op zoek gaan naar een hond bijvoorbeeld schept dat ook alweer een heel mooie band. Iedereen heeft z’n aandeel in de uiteindelijke keuze en opvoeden doe je samen. Wel is het slim om één duidelijk ‘roedelleider’ te kiezen om de hond duidelijkheid te geven. Het moet ook duidelijk zijn voor de hond waar zijn/haar eigen plek is. Een hondenmand is zeer gewenst. Dat is zíjn plek, daar horen geen kinderen in. Misschien dat de hond uiteindelijk wel anderen in zijn mand toelaat maar dat is een ander verhaal. Het beste voor jouw kind én de hond is duidelijkheid vanaf dag 1! We snappen dat jij als interieurliefhebber veel werk maakt van het kiezen van een mooie mand, een stoere mand misschien of juist een fluffige mand. De hond wil alleen voldoende ruimte en een beschermd gevoel dus leef je uit!

 

 

 

Hygiëne in huis 

Bij het hebben van huisdieren komt de hygiëne weleens onder druk te staan, kinderen nemen het niet zo nauw als ze enthousiast zijn. De hond wordt een trouwe en geliefde huisgenoot en in hun ogen is die niet ‘vies’. Je hoeft niet als een bezetene met een wonderdoekje achter je hond aan te lopen maar zorg wel dat je wat vaker stofzuigt. Onder de kussens van je bank, de naden en kieren maar zeker ook de hondenmand zelf! Lucht het ding ook regelmatig en houd ‘m zo fris mogelijk. Een goede hygiëne in huis is belangrijk voor mens én dier!