Inrichting babykamer

Voor ouders is het een feestje om aan de slag te gaan met de babykamer. Besteed veel aandacht aan de babykamer, het interieur is van grote invloed op de belevingswereld en het welzijn van je kleintje. In hun kamer maken ze voor het eerst kennis met kleuren, geluiden, materialen en vormen.

Lees meer

12

okt

Hippe kleuren

De kleur blauw is een koele, neutrale tint die vaak voor jongens gebruikt wordt. Deze basiskleur staat bekend als kalmerend en verzachtend en is hierdoor ideaal voor een babykamer. Roze is een populaire kleur voor de babykamer van meisjes. Het is een traditionele lieve en zoete kleur. Wil je dat de kamer niet té zoetsappig wordt? Combineer roze dan eens met bijvoorbeeld hippe gele accenten. Maar let op, het is niet verstandig om grote vlakken geel te verven. Geel prikkelt het centrale zenuwstelsel, daar kunnen niet alle baby’s even goed tegen. Speel je het liever veilig, kies dan voor grijs. Deze basiskleur is neutraal en past overal. Je kunt deze kleur combineren met opvallende accentkleuren, zo is de kleur mintgroen de trend voor babykamers in 2015. Deze kleur oogt lief en kan voor zowel een jongen als voor een meisje gebruikt worden. Erg handig wanneer je nog niet zeker bent van het geslacht van je kindje en je de babykamer al wilt inrichten. Naast grijs, is het leuk om deze hippe kleur te combineren met pastelkleuren en wittinten. Krijg je een meisje en vind je de kleur iets te jongensachtig? Kies er dan voor om het te combineren met lichtroze, zo creëer je een leuke uitstraling.


Bron: Babykamer voorbeelden

 

Accessoires

Een babykamer is niet af zonder decoratie en accessoires. Om het aankleden van je babykamer geen dure aangelegenheid te laten worden is het leuk om de babykamer aan te kleden met zelfgemaakte accessoires. Ben je creatief? Dan maak je zo een paar leuke accessoires en creëer je een eigen stijl. Laat je inspireren door leuke ideeën die op het web te vinden zijn. Zo is het leuk om de naam van jouw kindje aan de muur te hangen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld houten letters of leuke fotolijstjes. Kijk ook eens rond in je huis, waarschijnlijk staan er hier en daar nog artikelen die leuk te combineren zijn met andere kinderspullen. Verf een oude klok in een fris kleurtje en plak er leuke stickers op. Of spuit kistjes in een gezellig kleurtje en berg hier de knuffels in op.


Bron: Etsy.com

 

Licht

Zonwering is onmisbaar in een babykamer. Het brengt niet alleen extra sfeer maar zorgt ook dat je het lichtinval in de babykamer kunt regelen. Des te donkerder het is in de kamer, des te meer melatonine het lichaam aanmaakt. Melatonine is één van de belangrijkste slaaphormonen en zorgt ervoor dat je baby makkelijk in slaap valt. Met rolluiken zorg je voor complete verduistering in de kamer maar ook verduisterende gordijnen zorgen ervoor dat er geen licht de kamer binnenkomt. De kosten van zonwering zijn afhankelijk van het type dat je kiest. Zo kosten rolluiken bijvoorbeeld gemiddeld € 500. Wil je ’s nachts licht tot je beschikking hebben maar het toch donker houden? Kies dan voor een nachtlampje met dimlicht. Vermijd felle nachtlampjes zodat je de nachtrust van je kleintje niet stoort. Een blauw nachtlampje is een goede optie.


Bron: Luxaflex.co.uk

 

Laat je inspireren door de vele mogelijkheden die er zijn om de babykamer in te richten. Ontdek de verschillende stijlen of creëer je eigen stijl voor de inrichting. De babykamer inrichten is een heerlijke klus!