Kersthangers van strijkkralen

Lees meer

06

dec

De Sint is nog maar net het land uit of je ziet alweer overal kerstbomen opduiken. Ik maak me hier ook hartstikke schuldig aan en kon na pakjesavond dan ook echt niet wachten om alle kerstspullen weer van zolder te halen. Het leuke van onze kerstspullen is dat het een fijne verzameling betreft van gekochte, gekregen en zelfgemaakte spullen. Veel knutselwerkjes van het eerste tot het laatste schooljaar op de basisschool krijgen bij ons een plekje. Dit jaar kunnen we weer iets aan onze kerstcollectie toevoegen. Wij maakten namelijk vrolijke kerstversiering van strijkkralen!

Strijkkralen diy

Knutselen met strijkkralen is altijd een zeer geduldig werkje, maar het eindresultaat is het meestal dubbel en dwars waard. Deze keer maakten we kleurrijke kerstballen met strijkkralen, die niet alleen leuk staan in de boom, maar bijvoorbeeld ook leuk staan hangend aan een tak voor het raam.

De 3D-hangers maak je door twee dezelfde vormen te maken met een inkeping. Die twee delen schuif je dan voorzichtig in elkaar en je hebt een heel originele kerstbal. Met een naald en dun draad kun je de kerstversiering klaarmaken voor het ophangen.

Strijkkralen zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren, dus je kunt de zelfgemaakte kerstversiering helemaal aanpassen aan de rest van je feestdecoratie. Extra feestelijk zijn de strijkkralen met glitter erin!

Na een korte middag knutselen hebben we een paar kersthangers kunnen maken. Om een hele boom vol te krijgen, moeten we dus nog even aan de slag. Maar we zijn in ieder geval al heel blij met deze leuke knutselwerkjes!

Ga jij ze ook maken?