Kiezen voor een peuterbed?

Een peuterbed of 'grote-mensenbed'... Wat te kiezen? Het kan verschillen, maar na ongeveer twee jaar is je kindje te groot geworden voor een ledikant. Wat doe je nu? Maak je direct de keuze voor een groot bed van 90x200 of kies je voor een peuterbed. In veel gevallen zijn ouders geneigd om direct de stap naar het grote bed te maken. Het peuterbed is immers een tussensta
Lees meer

29

mei

Kiezen voor een peuterbed

Een peuterbed of 'grote-mensenbed'... Wat te kiezen?

Het kan verschillen, maar na ongeveer twee jaar is je kindje te groot geworden voor een ledikant. Wat doe je nu? Maak je direct de keuze voor een groot bed van 90x200 of kies je voor een peuterbed. In veel gevallen zijn ouders geneigd om direct de stap naar het grote bed te maken. Het peuterbed is immers een tussenstap waar je maximaal vijf jaar plezier van hebt.  Echter heeft een peuterbed een aantal belangrijke voordelen ten opzicht van een groot bed.

 

De voordelen van een peuterbed

Het grootste pluspunt van een junior- of peuterbed is dat je kindje er zelf gemakkelijk in en uit kan stappen. Het bedje is immers lager dan een groot bed en daarbij zijn speciale zijhekjes gemonteerd die voorkomen dat kinderen er tijdens het slapen uitvallen. Daarbij is het bedje natuurlijk ‘knusser’ en daarom aangenamer voor het kind om in te slapen. De hogere zijkanten geven het kind een beschermd gevoel. Stel je voor dat je zelf zou slapen in een bed van 4 x 3 meter!

 

Een stijlvol en praktische oplossing

Dat een robuust en stijlvol peuterbed niet duur hoeft te zijn bewijst Petite Amélie. Dit van origine Franse merk biedt een complete oplossing met onderschuiflade en 10cm koudschuimmatras in de maat 140x70.
Zoals op bijgaande foto is te zien kun je door het gebruik van rustige kleuren en eenvoudige accessoires een bijzondere sfeer creëren in de kinderkamer. Een lade geeft het geheel een robuuste uitstraling en daarbij kun je er ook nog eens een enorme hoeveelheid speelgoed in kwijt.

Kiezen voor een peuterbed