Kinderen en de zon - resume van zomer 2019

Het is bijna weer voorbij, die mooie zomer. Hoe heb je het gehad? Ben je op vakantie in het buitenland geweest of heb je van de tropische temperaturen in eigen land genoten? Moeder, wat was het warm. Wat grappig is om te zien is dat aan het begin van het zomerseizoen de terrassen in de zon overvol zijn maar aan het einde van de zomer kruipt iedereen onder een parasol! Alle tafeltjes ín de zon zijn vrij! Het resumé van de zomer van 2019? Je kunt niet (meer) zonder zonbescherming in Nederland. Helemaal niet als je ook nog kinderen hebt want, kinderen en de zon... da’s wel een dingetje op zich.

Lees meer

16

sep

 

Veilig spelen in de zon

Elke zon, ook die in de andere seizoenen hebben invloed op je huid. Eigenlijk zou je dus ook gewoon het hele jaar een zonbescherming op je huid moeten smeren. Als je je kinderen al in de eerste zonnestralen in de tuin laat spelen moet je je daar ook bewust van zijn. Een parasol is dan misschien wel de snelste manier om je kind tegen de zon te beschermen.  Veilig spelen in de zon, het hele jaar door én een gezellige tuin. Parasols zijn er in diverse kleuren, maten, vormen en systemen, we vertellen je waarschijnlijk niks nieuws. Als je in een tuin waar vaak kinderen spelen een parasol gaat gebruiken, zorg er dan voor dat je een solide parasol kiest. Een die je misschien wel aan een muur kunt bevestigen of die zó stevig in een zware voet staat dat omvallen gewoon niet kan! Kinderen kunnen in hun enthousiasme soms wat wild zijn, dat hoort erbij. Denk daarom nu al aan de maatregelen die je voor zomer 2020 nog moet nemen om je tuin kindvriendelijk(er) te maken. Je kunt je daar nu gerust al mee bezighouden, sterker nog, soms koop je nu voor een vriendenprijs (eind van het seizoen) precies dát wat je nodig hebt. In een land als het onze weet je niet meer wanneer de zon weer gaat schijnen, je kunt beter goed voorbereid zijn toch? Want, kinderen en de zon, ze hóren bij elkaar.

Note: hoe gezellig kan het zijn in de herfst om nog onder de parasol samen buiten te zitten met als toevoeging voor de warmte een terrasverwarmer?