Kinderkamer doe-het-zelf stippen

Omdat je niet houdt van standaard babykamers, omdat je een bestaande kamer snel om wilt toveren tot kinderkamer of omdat je misschien niet zoveel geld eraan uit wilt geven maar bovenal omdat je het leuk vindt zelf aan de slag te gaan met het maken van een unieke kinderkamer. Stippen zijn ook altijd leuk, geen joekels van bollen maar van die kleine schattige
Lees meer

12

sep

Kinderkamer doe-het-zelf stippen   Kinderkamer doe-het-zelf stippen

Omdat je niet houdt van standaard babykamers, omdat je een bestaande kamer snel om wilt toveren tot kinderkamer of omdat je misschien niet zoveel geld eraan uit wilt geven maar bovenal omdat je het leuk vindt zelf aan de slag te gaan met het maken van een unieke kinderkamer.

Stippen zijn ook altijd leuk, geen joekels van bollen maar van die kleine schattige dotjes. Heb je nou een kale witte muur dan tover je daar zelf heel eenvoudig zwarte/grijze/roze/blauwe/welke kleur dan ook stippen op. Heb je nou niet zo’n vaste hand om met verf stipjes te maken, geen nood, koop dan stickers. Ronde stickers zijn in alle kleuren en maten te koop dus bedenk je hoeveel je er wilt en sla voldoende stickers in.

Voor een speels effect zijn slingers op de kinderkamer ook altijd leuk. Guirlandes zoals ze dat tegenwoordig zo leuk noemen maak je ook eenvoudig zelf. Alles wat je nodig hebt is een stuk touw in de afmeting die je nodig hebt om van A naar B te komen, rond papier(je kunt ze zelf knippen of ook weer kant-en-klaar kopen) en lijm. Je vouwt heel simpel de rondjes over de draad, dus de draad in het midden en plakt de bollen dicht. Laten drogen en ophangen. Doe je het in zwart wit allemaal dan kun de kamer natuurlijk een klein beetje spanning geven door er toch een contrasterend kleurtje aan toe te voegen. Of je nou kiest voor een neon detail of een vleugje pastel het brengt wat meer leven in het kamertje dan wanneer het alleen zwart en wit zou zijn. Dit geldt overigens ook voor wit en grijs. Bij beide combinaties kun je ook met houten accenten goed uit de voeten.

Kinderkamer doe-het-zelf stippen   Kinderkamer doe-het-zelf stippen

Je kunt het stippenpatroon op heel veel dingen in het kamertje terug laten komen maar overdrijf het niet, je wilt niet dat je er duizelig van wordt.

Afbeeldingen via: 1 en 2. Pikkupikkupisaroita.blogspot.fi, 3: Alexandalexa.com en 4. Petitspetitstresors.tumblr.com