Kindvriendelijke badkamer, waar moet je dan aan denken?

Een waterballet! Dat wordt het als je die kleine doerakken hun gang laat gaan in de badkamer. Dolenthousiast zetten ze binnen een mum je complete bovenverdieping blank en ach wat hebben ze een lol! Voor jou iets minder lollig want óf je zit erbij te zweten op de deksel van het toilet óf je loopt te redden wat er te redden valt met een stapel handdoeken als dweil.

Lees meer

27

mei

Zo leuk, kinderen douchen of in bad doen. En toch, als je ziet hoe fijn ze het vinden, knijp je maar weer een oogje dicht. Je kunt ze niet alleen laten, het gevaar schuilt ook in de badkamer in een klein hoekje, maar je kunt het jezelf ook wat makkelijker maken. Een kindvriendelijke badkamer, een ruimte waar ze onbezorgd onder de douche kunnen en waar ook jij met een gerust hart kunt toekijken. Waar moet je aan denken als je een kindvriendelijke badkamer wilt inrichten? Welke onderdelen van een badkamer kunnen voor een gevaar zorgen?

 

 

 

Een veilige badkamer voor kinderen

Als je rondkijkt in je badkamer vallen je misschien een aantal dingen meteen op, een aantal dingen misschien ook niet. Eerder schreven we al over de kranen in je badkamer, die kunnen heel heet worden en je kind kan zich er pijn aan doen als het in bad zit te spelen of onder de douche staat te rommelen. Kinderen letten daar niet op en weet je, dat hoeft ook helemaal niet. Spelen onder de douche en in bad moet kinderspel zijn, ze moeten er onbezorgd kunnen ‘poedelen’ voordat ze naar bed gaan. Als je wil zorgen voor een veilige badkamer voor je kinderen zijn er naast de kranen nog een aantal zaken waar je eens goed naar moet kijken.

Natuurlijk laat je ze niet alleen in de badkamer als ze nog erg klein zijn maar ook die hele kleine kindjes worden steeds groter en willen meer en meer zelf doen. Denk daaraan en anticipeer daarop. Zo is een inloopdouche vele malen veiliger dan een douche met een opstaande rand of een douchebak. Alleen, een douchebak zorgt er wel voor dat je je kind als je géén bad hebt in de bak kunt zetten. Stop erin en lekker laten zitten in een laagje water.

Daar moet je dus even over nadenken, welke variant levert je het meeste voordelen op?

 

 

Bergruimte in de badkamer 

Omdat je het spetterende spul niet alleen wilt laten is het handig om alles bij de hand te hebben wat je maar nodig zou kunnen hebben. Je gaat niet tussendoor nog even snel iets halen op een andere kamer. Een wastafelkast met voldoende bergruimte is dus niet alleen erg mooi en stijlvol maar zeker ook onmisbaar. Zo ligt alles wat nodig is voor de badbeurt daar waar je er bij wijze van spreken met één hand bij kunt. Geen stress voor jou, geen onbewaakt moment voor je kind, een mooie, veilige kindvriendelijke badkamer voor kinderen én ouders!