Kleintje op komst? Voorkom kinderkamer stress met deze sfeervolle tips!

Komt er een nieuw lid bij jullie gezin en is het geen kat of hond? Ten eerste, van harte gefeliciteerd! Ten tweede, ja wat nu eigenlijk? Het inrichten van een kinderkamer kost de nodige moeite, en dat mag ook want jullie kersverse kindje verdient alleen het allerbeste! Met de volgende tips hopen we jullie een handje te kunnen helpen in dit proces.

Lees meer

15

jan

Gebruik niet te veel kleuren

Het is belangrijk dat een babykamer een oase is van rust, ook al ziet een kindje pas vanaf drie maanden kleuren is een kamer met vele verschillende felle kleuren een afrader. Gebruik daarom zachte hoofdkleuren en pak daar een aantal matchende accentkleuren bij voor een aangenaam effect. Kleuren wekken emoties op, ook bij baby’s, zo werkt rood passie en hartstocht op, geel energie en groen rust. Als hoofdkleur is wit altijd heel populair maar je kunt uiteraard ook voor crème of beige kiezen. Daarbij kun je gaan voor een speels behang aan de muur wat de babykamer direct een stuk gezelliger maakt!

 

 

 

Knusse knuffels

Uiteraard is een babykamer geen babykamer zonder leuke frutsels, speeltjes en andere beestjes die jullie kindje zoet moet houden. Koop vooral een hele boel pluizige vriendjes, deze knuffeltjes zullen naarmate het kindje groter wordt namelijk uitgroeien tot zijn/haar beste maatjes. Kies ze dus verstandig uit want dit is de enige keer dat je de vrienden van je kind voor het uitkiezen hebt! Ook niet onbelangrijk; zorg dat deze knuffels een beetje aansluiten bij de rest van de kinderkamer!

 

Natuurlijk avontuurlijk

Een pasgeboren baby staat letterlijk aan het begin van zijn/haar bloeiperiode, en hoe kun je dat beter uitdrukken dan met veel natuurlijke accenten. Bovendien is een organische inrichting helemaal in, is de kleur groen een bron van rust, met leuke kamerplanten in de babykamer zorg je voor extra zuurstof in de kamer en zijn veel kinderen gek op dieren. Een speelse en avontuurlijke kamer met veel dieren en groen is dus een echte aanrader.

 

De hanglamp als eye-catcher

Natuurlijk kan in een kinderkamer goede verlichting niet ontbreken. Zorg voor een sierlijke hanglamp die goed past bij de rest van de rest inrichting! Tegenwoordig is een lamp niet alleen een lichtbron maar ook een ware eye-catcher in de kinderkamer. Pas eventuele accessoires aan op stijl van de verlichting je kiest. Het licht in de babykamer bepaalt de sfeer in de ruimte. Het is ook zaak dat je niet te felle of te heldere lichtbronnen gebruikt bij je lampen. Kies altijd voor warm wit licht, dat is aangenamer voor de oogjes van jouw baby.

 

 

Creatieve kribbe

Het meest essentiële onderdeel van de babykamer is uiteraard het bedje, of ledikant. De plek waar het kindje het grootste deel van zijn of haar eerste levensjaren door zal brengen. Het ledikantje mag dan ook best wel een beetje opvallen en het liefst op een positieve manier. Zoals een maanvormig ledikantje, of je gaat voor een klassieke rechthoekige ledikant. Als je niet wilt blijven uitgeven aan kinderbedden, dan is een praktisch meegroeibed waarschijnlijk de beste oplossing.

 

Hopelijk hebben we jullie een handje kunnen helpen met het maken van de juiste beslissingen voor de vaak zo stressvolle bezigheid van het inrichten van een babykamer. Vergeet niet dat het jullie kindje is en je dus ook uit moet gaan van je eigen smaak en instincten bij het kiezen van meubels en andere spulletjes. Dan kom je uiteindelijk uit op een babykamer waar jullie je het beste bij voelen, en het kindje uiteindelijk ook!