Kunstgras in de kinderkamer: de leukste vloerbedekking

Kunstgras voor binnen? Ja dat kan echt. Het is misschien niet de meest voor de hand liggende soort tapijt in huis, maar toch is het mogelijk om kunstgras in de kinderkamer te leggen. Dit kan juist een hele creatieve en speelse look geven aan de kinderkamer. Waar moet je op letten, voor welke kamers is het geschikt en wat zijn de mogelijke nadelen?   Het tapijt voor
Lees meer

16

jul

Kunstgras voor binnen? Ja dat kan echt. Het is misschien niet de meest voor de hand liggende soort tapijt in huis, maar toch is het mogelijk om kunstgras in de kinderkamer te leggen. Dit kan juist een hele creatieve en speelse look geven aan de kinderkamer. Waar moet je op letten, voor welke kamers is het geschikt en wat zijn de mogelijke nadelen?

 

Het tapijt voor een voetbalkamer, sportkamer of junglekamer
Een gave voetbalkamer of junglekamer is niet af wanneer er vinyl of een standaard tapijt in ligt. Kunstgras kan een kinderkamer of speelkamer omtoveren tot een echt voetbalveld of de sfeer van een savanne of jungle creëren. 

Kunstgras in huis, hoe werkt dat?
We vinden het vanzelfsprekend om standaard tapijt in de kinderkamer te leggen, het is lekker zacht aan de voeten en fijn om op te spelen. Echter is kunstgras ook een soort tapijt, maar dan van kunststof in plaats van wol. Dit maakt het iets harder dan gewoon tapijt, maar tegenwoordig zijn er ook hele zachte soorten kunstgras te koop, die niet onder doen voor de zachtheid van standaard tapijt! 

Kinderen spelen, stoeien en knoeien
Met kinderen gaat er altijd wel eens een glas om, wordt er gestoeid in de kamer of geknoeid met chips en snoepjes. Kinderen moeten ongedwongen kunnen spelen, zonder dat een vloer ze daarbij belemmert. Tapijt in de kinderkamer is daarom vaak een hekel punt, het wordt snel vies en er komen vlekken in die er met geen mogelijkheid meer uit te halen zijn. 

Het schoonmaken van kunstgras is eigenlijk heel eenvoudig. Stofzuigen is gemakkelijker dan bij een standaard tapijt en kunstgras is gewoon met een sopje af te schrobben. Er blijven geen vieze vlekken of vegen achter, waardoor de vloer veel langer mooi blijft. De kunstgrasmatten mogen best nat worden, maar zorg ervoor dat de ondervloer niet te nat wordt, dit droogt namelijk heel langzaam.

Maar zitten er dan echt geen nadelen aan?
Kunstgras is brandwerend, maar niet geheel brandveilig. Het brandt namelijk sneller dan normaal tapijt. Het is tevens iets harder, maar op een goede zacht soort kunstgras kan prima met blote voeten worden gelopen. Een ander nadeel is dat er over de meeste soorten kunstgras niet met een bureaustoel gereden kan worden. Een oplossing zou kunnen zijn om te kiezen het kunstgras in een deel van de kinderkamer te leggen, bijvoorbeeld in het ‘speel’ gedeelte. 

De juiste soort kunstgras voor de kinderkamer
Wil je kunstgras in de kinderkamer leggen, dan is het nog belangrijker om je goed te laten adviseren door een specialist. Niet alle soorten kunstgras zijn geschikt voor de kinderkamer. Een zachte soort kunstgras met lagere grassprieten is vaak geschikter voor binnen en het voordeel is dat deze soorten kunstgras net wat goedkoper zijn. Wil je verschillende soorten kunstgras goed kunnen vergelijken, dan is het aan te raden om te gaan kijken bij de grootste showtuin van Europa, de showtuin van Kunstgrasnet in Genemuiden met meer dan 2500 m² kunstgras. Hier ben je met het hele gezin welkom om meer dan 20 verschillende soorten te bekijken.