Lekker slapen kleintje - Welk dekbed is veilig om onder te slapen voor kinderen?

Is je snoezige baby’tje niet zo heel klein meer? Wordt het ledikantje wat krap en wordt het hoog tijd voor een peuterbed voor je kleine man/meid? Superleuk natuurlijk, een hele stap voor ouder én kind. Tijd ook om het hele kamertje even wat te veranderen misschien? Op het nieuwe peuterbed heb je in elk geval ook een matras en beddengoed nodig.

Lees meer

09

sep

Het liefst zo zacht en veilig mogelijk natuurlijk, dat spreekt voor zich. Vanaf wanneer is het veilig om je kleintje onder een dekbed te laten en slapen én…..welke dekbed is dan veilig om onder te slapen voor kinderen? Voor jezelf is een dekbed (en hoofdkussen) zo vanzelfsprekend maar voor je kind wil je alleen het allerbeste materiaal. Hij/zij en jij willen immers lekker én veilig kunnen slapen.

 

 

Dekbedden voor kinderen

Als je het allerleukste peuterbed hebt uitgekozen, met bijpassend matras, dan komt het beddengoed. Waar laat je je kind onder slapen? Wanneer is het veilig om je kindje onder een dekbed te laten slapen en onder wélk dekbed dan? Heel veel vragen, zeker als dit je eerste kind is, waar wij wel een paar antwoorden voor je op hebben. Van ouder tot ouder zeg maar, alles over dekbedden voor kinderen.

Voor kinderen jonger dan twee is het niet aan te bevelen een dekbed te gebruiken, zij slapen het veiligst in een slaapzak. Daar kun je natuurlijk altijd een dekentje met lakentje overheen leggen maar nog steeds wel ‘kort’ opgemaakt. Vanaf 2 jaar is het veilig om je kind onder een dekbed te laten slapen. Peuters onder een dekbed:

 

  • Zorg dat je het dekbed nooit dubbelvouwt in de hoes, het wordt dan véél te warm voor je kindje.
  • Je kunt om te wennen je kindje nog steeds een (dunne) slaapzak aandoen
  • Koop een dekbed dat past bij de maat van het (peuter)bed.
  • Kies een (biologisch) katoenen of wollen dekbed, die absorberen goed het vocht en ‘ademen’ waardoor het nooit te warm zal worden in de zomer. Katoen is ook goed voor kinderen met een allergie, je kunt ze namelijk lekker vaak wassen. Dat kun je met een donzen dekbed niet. Een ongelukje is zeker bij kinderen snel gebeurd en ook dan is vaak een wasbeurt wenselijk.

 

Eco kinderdekbedden

Biologisch, veilig en schoon. Drie dingen die je graag voor je kunt kiest toch? Heerlijk zachte eco kinderdekbedden met een tijk van biologisch katoen die gemaakt zijn zónder chemische reinigingsmiddelen. Ze bestaan! En als je dan toch het allerbeste voor je kind wilt ga je op zoek naar een ‘verantwoord’ dekbed waaronder je kind veilig en lekker slaapt en waarmee je het milieu ook nog eens helpt. Ook goed voor de toekomst van je kindje toch?