Leuke en leerzame apps voor kinderen

Vroeger had je alleen puzzels en bordspelletjes, nu heb je smartphones en tablets. Kinderen zijn er dol op! Deze apparaten zijn niet alleen goed als vervanger voor de televisie. Er zijn namelijk ook heel veel apps die zowel leuk als leerzaam zijn. En daar kunnen we wat mee. Met deze spelletjes kun je je kleintje af en toe gewoon lekker op de bank of aan de keukentafel zetten. Uiteraard met een koekje en wat limonade. Veel plezier!

Lees meer

17

nov

Bobo spelen

Bobo heeft een speelboom. En jouw kleintje is uitgenodigd om daar te komen spelen. De 15 verschillende spelletjes sluiten op allerlei manieren aan bij de ontwikkeling van je kind. Lezen, kijken, luisteren: alles komt aan bod. Omgaan met letters en cijfers, kijken en vergelijken, verhoudingen en de ontwikkeling van motorische vaardigheden. Rol eens met de bal of luister de originele liedjes! Deze app is het leukst op een tablet of een grote telefoon zoals de iPhone 6S, omdat sommige spellen mooier uitkomen op een groter beeld.

Leeftijd: 4+

 

Woordwijs – Sprekende letterdoos + spellingtesten

Grappig, een sprekende letterdoos! Kinderen leren de uitspraak van letters en woorden aan de hand van deze app. Zelf een woord leggen en deze door de letterdoos uit laten spreken is ook een mogelijkheid. De stem klinkt erg natuurlijk en er zit een gave stemvervormer op. Voor iets oudere kinderen is de spellingtest een echte uitdaging. Wanneer een woord goed gespeld wordt, krijg je een leuke kleurrijke animatie te zien.

Leeftijd: 6 – 8 jaar

 

De Kleine Markt – Fruit, groenten, vlees en vis

Deze app is zowel leerzaam als een echte beleving. Ga naar de markt en ontdek de kramen van de visboer, slager, kaasboer en groenteboer. Maar vergeet niet af te rekenen als je dingen in je winkelmandje stopt hoor! Een app om geheugen, algemene kennis en rekenen te verbeteren.

Leeftijd: 6 – 12 jaar

 

Bollo – Op avontuur met zijn vriendjes

Veel kinderen kennen Bollo al van televisie. Super gezellig dat zij nu ook met deze lieve beer mee op avontuur kunnen. Je gaat echt samen met Bollo, Saar, Bijtje en Egel op ontdekkingsreis door het bos. Leuke spelletjes, interactieve omgevingen en spannende verhalen: deze app is helemaal compleet en sluit aan op het tv-programma.

Leeftijd: 4+

 

Sago Mini Monsters

Ontwerp je eigen monsters. Een simpele app, maar wat een plezier! Er zijn een heleboel geinige geluiden en animaties in Sago Mini Monsters verwerkt. Tip: poets eens de tanden van je monstertje of print het resultaat uit om op de koelkast te hangen.

Leeftijd: 4+

Welke apps gebruiken jouw kinderen veel?