Luiertas essentials

Lees meer

03

nov

Jonge ouders herkennen het vast wel; zonder luiertas kun je gewoon simpelweg de deur niet uit! Onze kleinste is inmiddels al bijna twee, maar nog steeds kan ik niet weggaan zonder een van de twee luiertassen. Ja, we hebben er twee. Een grote voor als we een hele dag weggaan en een klein rugzakje voor als we bijvoorbeeld even ergens gaan koffiedrinken. Wat er sowieso altijd in deze survivaltassen zit? Ik laat het je zien.

In de luiertas

Onze luiertas komt bij de Franse winkelketen Kiabi vandaan. Het ding ziet er inmiddels niet meer uit, na alle avonturen die het met ons heeft beleefd. Maar ieder uitje hangt de luiertas steevast aan de kinderwagen. Als we zonder kinderwagen op stap gaan, nemen we het kleine rugzakje van A Little Lovely Company mee, want daar past ook nog alles in wat we nodig hebben.

Hydrofiele doek / swaddle

Oh wat ben ik gek op die dunne katoenen doeken. Ze zijn multifunctioneel. Je kunt ze gebruiken als matje om je kind op te laten zitten of liggen, maar ook als dekentje, sjaal en handdoek. Op zonnige dagen kun je een hydrofiele doek zelfs gebruiken om over de klep van de kinderwagen te leggen om je kleintje zo te beschermen tegen felle zonnestralen.

Naif diaper cream en nurturing cream

Ik vind Naif een heerlijk merk met verzorgingsproducten waar enkel natuurlijke ingredienten inzitten. De luierzalf van dit merk maakt binnen no-time korte metten met rode en geirriteerde kinderbilletjes. De nurturing cream is in de eerste instantie bedoeld om het schrale huidje van je kleine te hydrateren, maar ik vind het een ideale hand- en gezichtcreme voor mezelf!

Speelgoed

Tijdens lange autoritten en restaurantbezoekjes heeft onze speelgoedvoorraad ons al vaak gered van een dwarse dreumes. In de luiertas hebben wij daarom altijd een of twee speelgoedauto's zitten en stevige kartonnen boekjes die de kleine man zelf kan doorbladeren.

Luiers

Nee, onze dreumes is nog niet zindelijk. Zonder luiers op stap gaan zou een ramp zijn!

Lotiondoekjes

De lotiondoekjes die ervoor zorgen dat alles schoon wordt. Van de billen tot de handjes en van de tafel tot het speelgoed.

Luierzakjes

Het is wel zo netjes om stinkende luiers niet zomaar in de afvalbak te gooien. Zelf neem ik altijd luierzakjes mee van het merk Naty. Deze zijn biologisch afbreekbaar en er staat een leuk printje op.

Extra tasje

In de meeste winkels krijg je bij je aankopen lang niet altijd meer een tas. Daarom zit er in onze luiertas altijd een extra tas, zoals een opvouwbaar tasje of een katoenen shopper.

Lekkers

In een klein lunchdoosje van de Zeeman past net een kleine voorraad soepstengels, biscuits of rozijntjes. Altijd handig voor de kleine lekkere trek onderweg.

Extra kleding

Net te laat met verschonen? Of met eten zitten kliederen? Ik zorg er altijd voor dat er schone kleren in de tas meegaan. In ieder geval een schone romper, maar vaak ook een joggingbroek en een schoon t-shirt.

Wat is voor jou een onmisbaar item in de luiertas?