Lullaby goodnight lekker slapen in de kinderkamer

Lees meer

20

mrt

Een kinderkamer inrichten is natuurlijk een van de leukste dingen om te doen. Veel vrolijkheid, gezelligheid en liefde gaat erin. Mooie kleuren, handige meubels en een dosis persoonlijkheid voeg je toe met leuke decoratie. Helemaal leuk. Een babykamer richt je stiekem een beetje voor jezelf in, je kindje krijgt niet mee of je wel de meest trendy kleur koos op de muur toch? De sfeer moet fijn en kalm zijn, dat is prioriteit nummer 1 voor zo’n hummel. Wat moet zo’n kinderkamer nou eigenlijk bieden? In elke leeftijd de mogelijkheid om lekker en goed te kunnen slapen! Niet alleen ’s nachts maar ook overdag worden er dutjes gedaan en zeker nu de lente komt kan licht in de kinderkamer een rol spelen. Kunnen gordijnen in de kinderkamer een positieve invloed hebben op de slaap van je kindje? Wij denken van wel, kijk maar mee.

 

Gordijnen in de kinderkamer

Ongetwijfeld slaapt je baby ook als het niet compleet donker is maar, hoe ouder ze ook worden, bewezen is dat duisternis écht wat met de kwaliteit van je slaap doet. Je slaapt dieper en rustiger en dát is wat ieder mens nodig heeft. Tips dus, voor gordijnen in de kinderkamer. Voordeel van mooie gordijnen? Het staat ook nog eens heel gezellig en er zijn ontzettend veel stijlvolle mogelijkheden.

  • Kies voor verduisterende gordijnen. Zeker als het kamertje van je kind aan de zuidkant van je woning ligt kan er ontzettend veel zon binnenkomen. Dat kan dutjes overdag verstoren maar daardoor kan het zeker in hoogzomer ook extreem warm worden.
  • Kies gordijnen zonder lange touwtjes of embrasses. Rolgordijnen en jaloezietjes zijn superleuk maar daar hangt van alle aan waar je je kleine kind liever niet mee laat spelen.
  • Er zijn zo ontzettend veel mooie kleuren en patronen die de kinderkamer een eigen karakter kunnen geven. Voor de babykamer wordt vaak gekozen voor subtiele patroontjes en zachte kleuren. Naarmate je kind groter wordt en mee kan kiezen verandert subtiel al snel in een themaprint of fellere kleuren. Superleuk natuurlijk om samen de dingen voor het kamertje te kiezen maar hou in je achterhoofd dat hele felle kleuren en hysterische prints je kind ook zouden kunnen overprikkelen en onrustig kunnen maken.
  • Lange of korte gordijnen in de kinderkamer? Lange gordijnen staan altijd heel stijlvol maar in een kamertje met beperkte ruimt je misschien elke centimeter nodig en kunnen kortere gordijnen beter werken. Zo blijft de vloer onder de gordijnen vrij om bijvoorbeeld een meubel te kunnen zetten, opruimmanden te plaatsen of gewoon om te spelen.
  • Voor de sier? Wil je de gordijnen puur voor de sier en combineer je ze met een ander type raamdecoratie? Een mooie combinatie heb je met stof en rotan of houten jaloezietjes bijvoorbeeld. Wel willen we je op het hart drukken het optreksysteem van de jaloezieën/het rolgordijn buiten bereik van je kind te laten bevestigen. Zorg dat er géén loshangende touwtjes zijn waar kleine handjes naar kunnen grijpen. Gezelligheid is leuk, veiligheid het allerbelangrijkste!