Maskingtape mania met kerst!

 

 

 

Lees meer

15

dec

Oooh...maskingtape! Wat ben ik toch gek op maskingtape. Dit decoratieve plakband, soms ook wel washitape genoemd, kun je echt gebruiken voor van alles en nog wat. Niet alleen leuk om mee te knutselen, maar je kunt het ook gebruiken om op een goedkope en heel originele manier kerstsfeer in huis te brengen. Om je te inspireren heb ik een aantal voorbeelden voor je verzameld, zodat je meteen aan de slag kunt!

Maskingtape kerstboom

Geen ruimte voor een echte boom? Een kerstboom van maskingtape is zo gemaakt. Bovendien heb je zo geen last van uitvallende naalden en heb je geen dozen vol kerstballen nodig. Een maskingtape kerstboom kun je op verschillende manieren vormgeven. Hang hem daarna vol met echte kerstversiering, kerstkaarten of maak de kerstversiering ook van maskingtape!

Maskingtape op ramen en muren

Goede maskingtape kun je probleemloos op allerlei gladde oppervlakten gebruiken. Beperk je dus niet alleen tot de muur, maar versier ook de ramen en de deuren in huis ermee. Een rendier van maskingtape lijkt misschien ingewikkeld om te maken, maar dat valt eigenlijk reuze mee. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een denneboom, sneeuwvlokken of kerststerren.

Kerstcadeaus met maskingtape

Ben je klaar met het versieren van je huis, maar heb je de smaak flink te pakken? Dan ga je toch nog even los op kerstcadeaus? Je kunt maskingtape namelijk ook heel goed gebruiken om de kerstpresentjes en gift tags vorm te geven. Een paar simpele waxinelichtjes tover je binnen een mum van tijd om in een sjiek cadeau als je er een mooi stukje tape omheen doet en ze verpakt in een leuk doosje of zakje.

Dus rennen naar de winkel voor een flinke voorraad maskingtape!


Bronnen:

http://archzine.fr

http://www.coupdepouce.com

http://www.henryhappened.com

http://desidees.net

https://www.jako-o.de

http://nimenosmasdelomismo.blogspot.com

http://www.papermash.co.uk

http://blog.eengoedverhaal.nu

http://nbwildflowers.blogspot.com