Meer ruimte in huis creëren

‘Have kids they said, it will be fun the said’!

En ja, het is natuurlijk fantastisch om kinderen te hebben maar laten we eerlijk zijn, ze nemen je huis over! Je wil ze een eigen kamer geven, al het speelgoed dat er in de loop der jaren verzameld worden moet een plekje hebben en als ze groter worden nemen ze steeds méér ruimte in beslag. Hartstikke gezellig nog steeds, maar soms is het echt wel passen en meten om nog zonder een benauwend gevoel te kunnen wonen zeg maar.

Lees meer

28

dec

Het is logisch dat kinderen rommel maken, dat ze rennen door je huis, languit op de grond liggen om te spelen, huiswerk maken aan tafel, op je bank hangen om te gamen maar het vraagt wel wat van jóu creativiteit om de ruimte in je huis zo optimaal mogelijk te gebruiken. Misschien wil je zelfs graag wat meer ruimte creëren of ben je simpelweg toe aan meer ruimte voor jezelf en wil je niet meteen hoeven te verhuizen. Hoe? Wij helpen je op weg.

 

 

Je hebt meer ruimte dan je denkt! Tips voor meer ruimte in huis

En dan kijk je om je heen en dan denk je ‘hoe dan’? Toch heb je meer ruimte dan je denkt. Die hele Tiny house movement bewijst dat je gewoon slimmer moet denken en toch nog steeds comfortabel kunt wonen, ook als je ruimte beperkt is. Met de volgende tips en misschien wat nieuwe betaalbare meubels van bijvoorbeeld woonenzo voor meer ruimte in huis lukt het jou om relaxter te wonen, om de kids hun ruimte te laten innemen en zelf nog ruimte over te hebben voor wat dan ook.

 

Functionele ruimtes

Heb je een werkplekje nodig maar heb je geen kamer meer vrij? In je slaapkamer, met het juiste bureau of toffe werktafel is er meteen ruimte voor meerdere dingen. Je kunt er met je laptop nog wat werken maar ook ’s morgens rustig met een kop thee je dag opstarten, in je journal schrijven, etc.

Wat je er ook doet, ruim altijd op. Een opgeruimde ruimte lijkt groter!

 

Gebruik álle ruimtes!

De ruimte onder je trap, de zolder, de kruipruimte desnoods, gebruik het want er is altijd wel een functie voor te bedenken. Op zolder kun je meer dingen doen dan alleen meer rommel bewaren! Investeer in je zolder en krijgt er waardevolle ruimte voor terug. Onder je trap kun je bijvoorbeeld een boekenkast maken, of zelfs een speelhoekje voor de kinderen. Kinderen vinden het knus om een eigen hoekje te hebben en doordat het onder de trap is valt al dat speelgoed niet meteen in het oog. Een voorraadkast onder je trap kan natuurlijk ook, dat scheelt weer ruimte in je keuken of bijkeuken.

 

Denk klein.

Meestal adviseren we je om groot te denken maar, over die Tiny houses gesproken, denk dit keer eens kleiner. Ga eens kijken op websites over die kleine woningen, en doe inspiratie op. Leer daar hoe je zo efficiënt mogelijk met kleine ruimtes om kunt gaan zonder iets te moeten missen en toch comfortabel te kunnen wonen.

 

Gebruik de ruimte in je tuin

Tenzij je een geweldige overkapping hebt vragen we je niet om buiten te gaan zitten in de winter maar, als je een tuin hebt kun je daar wél een tuinhuisje plaatsen. Dat kun je ten eerste gebruiken voor het bewaren van spullen die nu misschien binnenshuis staan maar, je kunt er ook een soort woonruimte, kantoortje, relaxruimte, speelkamer etc. van maken! Gewoon isoleren dat huisje en inrichten zoals jij het wil.

 

Ruim op! 

Zeker in je woonkamer, daar waar je de meeste tijd doorbrengt, is het belangrijk dat je alles steeds opruimt. Veel dingen, zelfs je tv, kunnen in een kast. Cluster je woondecoratie en zet niet overal wat neer. Lichte kleuren op je wanden zorgen voor een opgeruimd en ruimtelijk gevoel. Denk groot (!), gebruik liever een paar grote meubelstukken dan heel veel kleinere. Kies liever een hele royale 4 zitsbank dan allemaal losse stoelen, om maar eens wat te noemen. Bijzettafeltjes kunnen dienstdoen als salontafel als daar behoefte aan is en kunnen weggezet worden als er gespeeld moet worden. Zorg voor die flexibiliteit in huis. Voor je eigen rust, en voor je kinderen.