Minimaliseer de badkamer

De badkamer staat vol met producten. Flacons shampoos, bodylotion, potjes met crèmes, gel en douchezeep. Tandenborstels en tubes tandenpasta en grote bussen met scheerschuim en haarlak. Als je houdt van een minimalistische uitstraling betekent dit wanorde. Bekijk kritisch wat je wel of niet gebruikt. Meestal kan er over het algemeen een heleboel weg en maak je meer ruimte voor spullen die er wél toe doen.

Lees meer

28

jul

 

Opbergruimte

Zorg voor genoeg opbergruimte. Er zijn badkamerkasten die ook in de meest kleine badkamers passen. Keuze uit opbergruimte bij de wastafel of een smalle hoge kast met lades, een gesloten deur of als open kast. Een spiegelkast is uiterst praktisch. Veel mensen vinden een spiegel in de badkamerkast onmisbaar. Een spiegel geeft de badkamer ook optisch meer ruimte. Er zijn ook spiegelkasten die volledig uit spiegel bestaan. Een kast onder de wastafel is een veel gebruikte opbergruimte. Er zijn ook prachtige modellen die je onder de wastafel plaatst. Een kast met legplanken of met lades.

Oprollen

Handdoeken zijn dikwijls ook wel een dingetje. Er zijn fraaie handdoekhouders waarbij je handdoeken kunt ophangen en de schone exemplaren op een plank kunt stapelen. Handdoeken oprollen kan ook. Vouw de handdoek dubbel en rol het op. Stapel de handdoekrollen in een open kast.

Sorteren

Sommige accessoires gebruik je dagelijks, andere wekelijks of maandelijks. De producten die je dagelijks gebruikt wil je waarschijnlijk binnen handbereik hebben. Door deze accessoires te sorteren en een vaste plek te geven, kun je het sneller vinden. De producten die je een stuk minder gebruikt, kun je opbergen in het badmeubel of in een kast. Leg bijvoorbeeld ook al je make-up producten bij elkaar. Door alles een vaste plek te geven weet je precies waar wat ligt.

De badkamer is een plek waar je de dag start en de dag eindigt. Het is daarom fijn als deze ruimte aangenaam en opgeruimd is.