Na de kerstvakantie, wat eten we?

Lees meer

31

dec

Herken je dat? Na al die feestdagen waarop je vaker wat meer uitpakt als het om je voeding gaat dreigt het in de keuken één groot snoep- en snackfestijn te worden. Gezonde voeding is natuurlijk iets dat ook gewoon tijdens de feestdagen erbij hoort maar zeker met kinderen is het best een uitdaging om de balans te behouden. Ben je na de kerstvakantie ook een beetje inspiratieloos in de keuken? Hoe krijg je je kinderen na de kerstvakantie weer gemotiveerd om gewoon elke dag weer lekker mee te eten? Als je het hen vraagt eten ze elke dag pannenkoeken!

 

 

 

Gezonde voeding en kinderen 

Het ouderschap is zeker op het gebied van voeding één grote uitdaging, zeker als je moeilijke eters hebt. Je gunt ze het allerbeste maar hun idee van het allerbeste neigt vooral naar het allerlékkerste. Laat ze hun gang gaan en er staan elke dag pannenkoeken op tafel. Maar, is dat wel zo raar? Een creatieve ouder gaat dan op zoek naar een pannenkoeken recept

 dat voedzaam en gezond is. Een pannenkoek waarmee ze weer aan kunnen sterken als ze ziekjes zijn, een pannenkoek die hen de winterperiode vol griepvirussen door kan helpen etc.

bestaan die? Natuurlijk bestaan er gezonde pannenkoeken. Duik samen met je kind de keuken in en varieer. Er is zo ontzettend veel variatie mogelijk met pannenkoeken dat menig volwassene bij het kinderkamp zal voegen: pannenkoeken for President!

 

 

Koken met kinderen

Het is hartstikke gezellig om met je kind samen te koken en bakken. Dat is het probleem niet. Op het gebied van veiligheid vraagt koken met kinderen wel een aantal aanpassingen. Zorg ervoor dat je keuken veilig is voor je jonge hulpje en jullie zullen samen de grootste lol hebben en de lekkerste dingen maken. Hoe maak je je keuken kidsproof?

  • Hou je kind uit de buurt van het fornuis en de oven. Alles wat heet kan worden is verboden terrein. Dus ook een frituurpan of waterkoker blijven buiten bereik van kleine handjes!
  • Verstop snoeren achter de apparatuur die achteraan op het aanrecht staan. Zorg ervoor dat ze er niet aan kunnen trekken.
  • Lucifers en aanstekers liggen hoog en dus buiten bereik van kleine kokkies!
  • De la met scherpe messen zijn verboden terrein. Natuurlijk kan je kind helpen met snijden maar maak afspraken over het gebruiken van het mes dat je hem of haar geeft.