Naar de kerstmarkt

Lees meer

11

dec

Deze donkere dagen worden opgevrolijkt door de gezellige kerstmarkten die je over de hele wereld kunt bezoeken. Maar ook dichtbij huis valt er een heleboel te beleven. Overal worden de gezelligste kerstmarkten binnen en buiten gehouden. Lievekeet verzamelde voor jou een aantal leuke tips.

Dickensfestijn in Drunen

Op zaterdag 17 december en zondag 18 december wordt het jaarlijkse Dickensfestijn gehouden. De stad Drunen wordt dan omgetoverd tot een 19e-eeuws winterparadijs. Geïnspireerd op de kerstverhalen van schrijver Charles Dickens zullen figuranten verkleed de straat op gaan als weeskinderen, boeren en ambachtslieden. Je kunt door de hele stad genieten van optredens onder het genot van glühwein en gepofte kastanjes.

Bosch Winterparadijs

De parade is een prachtig plein in het hartje van Den Bosch. Tijdens de wintermaanden is dit dé locatie voor kerstliefhebbers. Er worden dagelijks optredens verzorgd, er is lekker eten en zelfs een overdekte ijsbaan. Bovendien worden er leuke workshops gegeven voor kinderen. Deze kerstmarkt is razend populair bij de lokale bevolking, maar ook komen er bezoekers vanuit het hele land graag naartoe. Het is echt een feest voor jong en oud!

Ondergrondse kerstmarkt Valkenburg

In het zuiden van het land vind je de grootste ondergrondse kerstmarkt van Europa. In de bekende gemeentegrot hebben standhouders zich helemaal uitgeleefd om in de weken voor kerst hier een sprookjesachtig tafereel neer te zetten. Je kunt hier terecht voor originele kerstcadeaus en handgemaakte kerstversiering. Maar natuurlijk ook voor lekker eten en drinken. De grotten zijn overigens heel toegankelijk met de kinderwagen. Hier kom je gegarandeerd in de kerststemming.

Winterland Schiedam

De kans is klein dat we deze winter volop van natuurijs kunnen genieten. Maar tijdens deze wintermaanden kun je je gelukkig helemaal uitleven op het Stadserf in Schiedam. Er kan natuurlijk geschaatst worden, maar er zijn ook optredens van diverse artiesten en de kerstman brengt ook geregeld een bezoekje aan dit winterparadijs. En natuurlijk mogen de glühwein, warme chocomel en winterse borrelhapjes hier niet ontbreken.

Middelburg Winterstad

In Middelburg pakken ze groots uit tijdens de kerstmarkt. Je kunt er fantastisch kerstshoppen, even uitrusten en bijkletsen op een van de vele terrassen en een rondje schaatsen op de ijsbaan aldaar. Heb je oppas mee? Dan kun je er misschien samen met je partner even tussenuit om mee te doen aan een heuse glühwein winterwandeling. Echt winters genieten dus!