Opruimen en opbergen van je spullen

Je huis puilt uit van de spullen. Kantoorspullen, winkelvoorraad van je webshop, oud speelgoed en gewoon oude rommel. Hoog tijd om eens goed alles uit te zoeken en op te bergen. Een heleboel kan misschien wel weg. Of naar de kringloopwinkel. Goed sorteren en dan netjes en overzichtelijk inpakken in dozen.

Lees meer

22

jun

Wat je wilt opbergen moet wel schoon en heel blijven. Je kunt vlakbij opslagruimte huren waarvan je zeker weet dat het goed beveiligd is. Het inpakken moet echter wel voorzichtig gebeuren en om die reden wil je een verhuisdeken kopen. Waarschijnlijk wel een paar zelfs.

 

 

In dozen

Natuurlijk weet je dat je spullen in stevige dozen moeten worden verpakt. Maar weet je ook dat het handig is om zware spullen onderin de doos te doen? En dat je alles per stuk in pakpapier of bubbeltjesfolie wikkelt? Leg servies op hun kant. Borden dus rechtop anders kunnen ze door de druk van bovenaf barsten. Het is verstandig om glas en servies in aparte dozen te doen.

 

Beschermd
Zorg er voor dat de spullen die je wilt opslaan goed beschermd zijn, vooral tijdens transport. Maak gebruik van verhuisdekens, bubbeltjesfolie, beschermhoeken en stevige verhuisdozen. Maak kleine meubeltjes, zoals dat antieke tafeltje van tante Nel, eerst heel goed schoon. Op die manier bescherm je ze tegen vuil en stof. Maak alles leeg en haal het zoveel mogelijk uit elkaar, dan past er meer in de opslagruimte. Doe het bevestigingsmateriaal wat je eruit hebt geschroefd in een zakje en plak dat aan een tafelpoot of onder het blad vast. De hoeken kun je afdekken met beschermhoezen en dan het geheel in een verhuisdeken inpakken. Zo is alles goed beschermd en kan er niets stuk gaan. Klaar voor de verhuizing naar de opslagruimte. Zet alles in die opslagruimte overzichtelijk en goed in pakdekens gewikkeld neer. Met gebruikmaking van opslagdekens weet je zeker dat je spullen goed bewaard blijven. Goed en gedegen verpakkingsmateriaal is echt de sleutel tot het veilig opslaan al je spullen. Een goede tip is om vochtvangers in de opslagruimte neer te zetten. Hiermee houd je schimmels buiten. Maak de dozen niet te zwaar; je wil ze namelijk wel nog kunnen tillen!