Passen de inwoners van Zaandam bij jouw woonwensen?

Heb jij je zinnen gezet op een nieuwe woning in Zaandam, maar weet je nog niet helemaal of de bevolking aan jouw verwachtingen voldoen? Lees dan snel verder, want hier ontmoet je alle inwoners in een notendop.

Lees meer

21

dec

 

Buurt moet voldoen aan jouw wensen

Voordat je het besluit neemt om ergens naartoe te verhuizen, is het goed om te weten hoe de bevolkingssamenstelling eruit ziet. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat jij van je oude dag wilt genieten op een nieuwe plek, terwijl het daar zwart ziet van de jonge gezinnen met buitenspelende kinderen. Anderzijds wil je natuurlijk ook wat vriendjes in de buurt voor jouw jonge koters hebben! Let daarom even goed op. 

 

 

Inwoners Zaandam

Het aantal inwoners in Zaandam is de laatste paar flink toegenomen. Tussen 1 januari 2013 en 1 januari 2020 steeg het aantal inwoners met 4.315 personen tot een totaal van 78.802. Dat blijkt uit het bevolkingsregister van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De meeste inwoners vallen in de leeftijdscategorie van 25 tot 45 jaar. In totaal vallen 21.930 Zaandammers in deze categorie. De groep van 45 tot 65 jarigen hijgt deze categorie echter wel in de nek, want met 21.245 mensen is deze groep ook goed vertegenwoordigd in Zaandam.

Ouderen versus jongeren in Zaandam

Van alle leeftijden is de groep van 15 tot 25 jarigen het kleinste: met 9.020 mensen zijn zij goed voor een procentueel aandeel van 11,4%. De groep 65-plussers is daarentegen flink groter met 13.845 mensen (17,7%). Daarmee is de groep met ouderen groter dan met kinderen, want 12.905 Zaandammers zijn niet ouder dan 15 jaar. 

Hulp van een makelaar in Zaandam

Voldoen deze cijfers aan jouw verwachtingen en ga jij op jacht naar één van de 34.568 woningen die Zaandam telt? Neem dan zeker een makelaar in Zaandam in de arm. Zo eindig jij met je jonge gezinnetje niet alsnog in een grijze wijk vol met ouderen. Bij Bert van Vulpen werken verschillende makelaars die al jaren actief zijn in Zaandam. Zij kunnen jou dus altijd van het beste advies voorzien. Geïnteresseerd? Maak dan snel vrijblijvend een afspraak!