Past een bad in een kindvriendelijke badkamer?

Heerlijk, de zomer komt eraan en alle kinderen kunnen weer lekker lang buiten spelen en ravotten. Met blote voeten op het gras en in het zand, buiten eten, drinken en een ijsje eten maar vooral, heel veel genieten en leuke dingen doen.

Lees meer

02

mei

Aan het einde van de dag zijn ze moe en lekker smerig, zó worden kleine kindertjes gelukkig groot en blijven ze gezond. Voordat ze naar bed gaan moeten ze natuurlijk gewassen worden, wat denk jij dat ze het leukste vinden? Als kers op de taart aan het einde van een hele fijne dag gaan ook zij nog graag even in bad. Maar, past een bad eigenlijk wel in een kindvriendelijke badkamer?

 

 

Kinderen in de badkamer, waar moet je aan denken?

Wij vinden dat een bad zeker in een kindvriendelijke badkamer gebruikt kan worden! Je laat ze immers nooit alleen als ze erin zitten én je hebt verder ook allemaal bewuste en slimme keuzes gemaakt voor je badkamer. Een gezin met kinderen betekent vaak een volle badkamer en veel gedoe. We geven je wat tips voor het inrichten van een kindvriendelijke badkamer:

  • Zorg dat de kinderen zelf overal goed bij kunnen. Ze willen graag dingen zelf doen en het scheelt ook heel wat tijd als ze dat kunnen. Als alles ook voor hen binnen bereik staat hoef jij minder te helpen en voorkom je dat ze of op hun tenen, een krukje of zelfs de badrand zullen gaan staan. (Voorkom dat uitglijgevaar)
  • Een dubbele wastafel voorkomt filevorming in de badkamer.

 

 

 

Met een extra wastafel in je badkamer kunnen er meer mensen tegelijk tanden poetsen zal er minder geduwd en getrokken worden.

  • Zorg zoveel als mogelijk voor afgeronde hoeken in je badkamer. Een vrijstaand bad heeft mooie rondingen en kan dus geen kwaad maar een inbouwbad heeft vaak scherpe/rechte randen en hoeken. Zorg dus voor een andere afwerking als je een inbouwbad kiest.
  • Kies een badkraan die niet heet wordt! Een bad kan dus prima als je kinderen hebt maar ze zullen met water willen spelen. Dat kun je niet voorkomen en het is daarom raadzaam een kindvriendelijke badkraan te (laten)plaatsen. Zo kunnen ze zich niet bezeren aan heet water en de hete kraan als ze eraan zitten... en dat zullen ze zeker gaan doen! zo’n kraan is overigens ook raadzaam voor de wastafels.

 

Als je met een kritisch oog naar je badkamer kijkt en voor veilige oplossingen kiest kan iederéén geniet van een bad- of douchebeurt... ook je kinderen!