De verwachting is dat die trend zich ook komend jaar nog door zal zetten. Een van de verduurzamende maatregelen die men neemt, is de aanleg van vloerverwarming in combinatie met een pvc vloer visgraat. Het is niet voor niets dat men voor pvc kiest. Dit materiaal is veel dunner dan bijvoorbeeld hout. Des te dikker het materiaal, des te meer energie gaat er verloren aan het verwarmen hiervan. Pas nadat het hout volledig verwarmd is, zal de ruimte zelf verwarmd worden.
Vloerverwarming een duurzame en efficiënte oplossing
Vloerverwarming biedt als belangrijk voordeel, dat warmte heel geleidelijk door de ruimtes binnen je woning verspreid wordt. Deze manier van het transporteren van warmte is efficiënter dan het verwarmen middels radiatoren aan de raden van de kamers. Zo wordt er energie bespaard. Zeker bij de huidige tarieven is een investering in een verduurzaming van de woning al snel weer terugverdiend. Dat geldt in het bijzonder voor mensen die zelf een pvc vloer leggen. Belangrijk hierbij is wel dat er onderscheid gemaakt wordt tussen verschillende vormen van pvc. Denk aan het verschil tussen klik pvc en een pvc vloer welke verlijmd moet worden. Klik pvc werkt in de basis hetzelfde als laminaat en is relatief makkelijk zelf te leggen, mits de vloer egaal is.
Zonnepanelen en isolatieglas eveneens populair
Het aanleggen van vloerverwarming is voornamelijk interessant voor mensen die al voornemens waren om de vloer in huis te renoveren. Heb je eerder al een nieuwe vloer gelegd? In dat geval zijn er verschillende alternatieven om de woning duurzamer te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van zonnepanelen op het dak van de woning. Met zonnepanelen wek je een groot deel van de benodigde stroom zelf op. De hoge efficiëntie van zonnepanelen maakt het zelfs mogelijk om energieneutraal te wonen, mits de isolatie in huis goed is en er geen gas wordt gebruikt. Bij nieuwbouwwoningen is dit bijvoorbeeld het geval. Ook het verbeteren van het glas in huis is een optie. Maak gebruik van HR++ isolatieglas om minder warmte te laten ontsnappen en daarmee het energieverbruik terug te dringen.
Financiële steun vanuit overheid voor oplopende energieprijzen
De Nederlandse overheid heeft eerder al besloten om gezinnen te compenseren voor de sterk opgelopen energieprijzen. Zo moet energiearmoede worden tegengegaan. Gemiddeld bespaart een huishouden zo’n 400 euro volgend jaar, door een verlaging van de belastingtarieven op gas en stroom. Met name mensen die gas gebruiken profiteren hiervan, ook omdat de gasprijzen relatief gezien het hardst stijgen.