Redenen om meer thee te gaan drinken

Het is een van de meest gedronken drankjes ter wereld: thee. Dat is dan ook niet voor niets, want het drinken van thee brengt best wat voordelen met zich mee. Je mag dus best wat vaker een lekker kopje thee pakken. Waarom je meer thee zou moeten drinken? Wij sommen de redenen voor je op.

 

Lees meer

23

feb

 

 

Hydratatie

Om een goede hydratatie te realiseren, moet je ongeveer 1,5 liter water per dag drinken. Dat is een aardige hoeveelheid. Wellicht heb je dan ook moeite om aan deze 1,5 liter water per dag te komen. En je raadt het al: thee kan jou hierbij helpen. Drink een paar grote koppen thee per dag en je hebt binnen no time die 1,5 liter water per dag gehaald.

 

Thee werkt kalmerend

In een kopje thee zit cafeïne. Hoeveel cafeïne er in een kopje thee zit, hangt af van hoe sterk de thee is gezet en hoe groot de kop of mok is. Cafeïne heeft een opwekkend effect. Naast cafeïne bevat thee ook theanine. Dit is een stof die bescherming biedt tegen stress en het stresshormoon verlaagt. Dit is dan ook de reden waarom thee een kalmerend effect heeft. Ken je iemand die wel wat rust kan gebruiken? Dan is een thee cadeau geven ook helemaal geen slecht idee.

 

Goed voor je

Het is aangetoond dat thee drinken de kans op een beroerte verkleint. Bovendien is er uit verschillende onderzoeken gebleken dat als je 3 koppen groene thee of 5 koppen zwarte thee per dag drinkt, je bloeddruk wordt verlaagd. Tevens is het zo dat 3 koppen groene thee per dag het LDL-cholesterol verlaagt. Dit is positief, want het hebben van veel LDL-cholesterol vergroot de kans op hart- en vaatziekten. Al met al heeft thee dus mooie voordelen voor je gezondheid.

 

Nauwelijks calorieën

Een mooi voordeel aan het drinken van thee is dat het nauwelijks calorieën bevat. Het is dus tegelijkertijd het perfecte drankje als je aan het afvallen bent. Je hoeft dan ook geen schuldgevoel te hebben als je vaak een kopje thee neemt. Als je suiker of honing aan je thee toevoegt, bevat het natuurlijk wel weer meer calorieën.


Thee houdt je jong

Nu hoor ik je denken: hoe dan? Nou dat zit zo: thee bevat zink en fruitzuren (AHA) en krachtige antioxidanten. Dit zorgt ervoor dat je afweersysteem versterkt wordt. Bovendien helpt het drinken van thee erbij dat je lichaam vrij wordt gemaakt van schadelijke stoffen, die bijvoorbeeld het verouderingsproces versnellen.

 

Veel soorten smaken

Nog een reden om vaker thee te gaan drinken is dat je bij het drinken van thee veel variatie hebt. Er zijn talloze smaken te verkrijgen, waardoor je dit steeds met elkaar kunt afwisselen. Hierdoor heb je dus iedere keer weer een andere smaak thee.

Al met al zijn er dus best wat redenen om eens vaker een kopje thee te gaan drinken. Je hoeft nu ook weer niet een hele dag lang thee te drinken uiteraard, maar het kan zeker geen kwaad om die frisdrank eens wat vaker te vervangen voor een lekker kopje thee!