Richt je keuken eenvoudig opnieuw in. Zo wordt elke ochtend een vakantie-waardige ochtend!

Ze hebben vakantie! Je kinderen zijn vrij van school en misschien heb je zelf ook wel lekker een aantal weken vakantie zodat jullie met z’n allen kunnen genieten van de zomer en de vrije tijd. Geen wekker die je roept, rustig opstaan en samen ontbijten aan tafel. In de hectiek van alledag wil het nogal eens chaotisch worden in een gezin met kinderen en rust tijdens het ontbijt was misschien ver te zoeken. Tóch is het een super moment om rustig je dag te beginnen.

Lees meer

31

jul

Gezellig, met z’n allen in de keuken aan tafel. Misschien een muziekje op de achtergrond, het raam of de deur open, klein geluk gewoon dan en daar in je keuken! De vakantieperiode wordt ook vaak gebruikt om wat dingen in huis te veranderen. Zo is jouw keuken misschien helemaal niet zo gezellig meer en wil je er wel weer wat leuks van maken om straks, na de vakantie, toch elke ochtend met een blij gevoel die keuken binnen te stappen. Creëer een plek waar iedereen graag is. Eten = leven dus dat heb je al mee, nu de gezelligheid nog. Hulp nodig? Dat kan,, lees hieronder even mee want zo richt jij makkelijk jouw keuken (opnieuw) in.

 

 

Tips voor een gezellige en praktische keuken. Laat je keuken ruimer lijken.

Natuurlijk, sfeer is belangrijk maar zeker met kinderen is het wel zaak dat alles ook praktisch is. Alle gezelligheid in de keuken speelt Zich af aan en rond de tafel en rond de tafel. Als je die nog niet hebt, ga een eettafel kopen! Ook als je een kleine keuken hebt is het vaak toch mogelijk een tafel te plaatsen. Laat je eventueel adviseren want een eettafel in je keuken heeft gewoon voordelen. Denk bijvoorbeeld aan je kinderen die je willen helpen met koken. Je hebt die kleine handjes liever niet in de buurt van de knoppen van je fornuis Dus zet je ze aan tafel. Zo zitten ze op veilige afstand van alles waar ze zich pijn aan kunnen doen, zitten ze wél bij je in de buurt en kunnen jullie gezellig kletsen. Dat is je basis, begin daarmee. Plaats een mooie tafel in je keuken en kleedt de rest daarna aan. Onderstaande tips kunnen je wellicht op weg helpen, keukeninspiratie voor meer gezelligheid!

  • Is er plek voor een krijtbord? Kinderen vinden dat leuk maar volwassenen ook. Leuk om een tekening op te maken maar ook handig om het menu voor de hele week op te schrijven, boodschappenlijstjes te bewaren etc. Elk seizoen andere wanddecoratie is nu appeltje-eitje, veeg je tekening weg en begin opnieuw….. of laat de kinderen dat doen.
  • Plankjes in je keuken zijn handig én decoratief. Je kunt er servies op kwijt dat je snel even nodig hebt en niet steeds in de kast wilt zetten, een hele rits kruidenplantjes, vakantiefoto’s, glazen voorraadpotten (met je pasta, noten, granola etc.) óf dingen die je hoog weg wilt leggen als de kinderen in de buurt zijn zodat alleen jij erbij kunt.
  • Omdat je het aanrecht niet propvol wil zetten maar er gewoon altijd items zijn die je snel nodig hebt en binnen handbereik wilt hebben. Een stang aan je muur met haken eraan geeft je de mogelijkheid om die anders ongebruikte ruimte toch te gebruiken. De verticale ruimte van een vertrek biedt nog altijd zo veel mogelijkheden, gebruik die en laat je keuken ruimer lijken.
  • Bloemen en planten doen het in élke ruimte in huis goed, dus ook in je keuken. Naast de kruidenplantjes die niet alleen heel gezellig maar ook nog eens lekker te gebruiken zijn is het ook tof om een vaas met bloemen op je keukentafel te hebben staan. Tip: ga met je kinderen naar een pluktuin in de buurt en laat ze plukken wat ze mooi vinden. Er is niks zo zomers én gezellig als een bont, zelfgeplukt, veldboeket op de keukentafel!

Wedden dat iedereen na de zomervakantie nog steeds zijn/haar weg naar de keukentafel weet te vinden? Hou dat vakantiegevoel zo lang mogelijk vast! Veel succes met het vertalen van deze keukeninspiratie naar je eigen keuken. Mocht je nog tijd en zin over hebben, hier vind je tips om je keuken opgeruimd te houden, dat doet het ook altijd goed voor de gezelligheid!