Rol maar uit! Een vloerkleed in de kinderkamer verandert alles!

De kinderkamer is functioneel gezien de plek waar je kindje slaapt en als het wat ouder wordt ook speelt.

Lees meer

27

mrt

De meeste (toekomstige) ouders zien het als veel meer dan alleen een functionele ruimte want de kinderkamer moet gezellig en mooi zijn. Eerlijk is eerlijk, we willen dat onze eigen slaapkamer ook sfeervol en mooi gestyled is. Een vloerkleed is een aanwinst in de kinderkamer om diverse fijne redenen, we benoemen die voordelen in dit artikel.

 

 

Welk vloerkleed is geschikt voor de kinderkamer?

Keuzes? Genoeg! Vloerkleden zijn er in heel veel vormen en ook qua afmetingen kun je kiezen voor wat er past in het kamertje. Kleuren en prints zijn er in overvloed dus je kunt de kinderkamer helemaal in stijl afmaken met een leuk vloerkleed voor kinderen. Het is zelfs mogelijk om met alleen een nieuw vloerkleed meteen de hele ruimte een frisse boost te geven.  Welk vloerkleed kies je dan voor de kinderkamer? Wat past, wat je leuk vindt en wat de ruimte weer uniek maakt of extra sfeer geeft. Dat hoeft niet persé meteen een groot vloerkleed te zijn dat bijna de hele ruimte vult, je kunt ook met een aantal kleinere tapijten een eigen creatie maken zodat er een leuke eenheid ontstaat óf om bijvoorbeeld een vloer die je eigenlijk niet zo mooi meer vindt te ‘verstoppen’.

 

 

Voordelen van een vloerkleed in de kinderkamer

Gezelligheid en sfeer, daar zorgt en vloerkleed in de kinderkamer in elk geval voor maar er is meer dat mooi meegenomen is. Als je alle voordelen leest is de keuze, denken wij, zó gemaakt, toch?

 • Een tapijt in de kinderkamer geeft een huiselijk en warm gevoel
 • Je kindje kan lekker zacht zitten en spelen op de grond.
 • Beschermt iedereen tegen koude voeten
 • Dempt geluid. Kinderen maken geluid, huilend en spelend, en een vloerkleed heeft een dempende werking.
 • Verstopt een vloer die je eigenlijk niet zo mooi vindt.
 • Beschermt een mooie nieuwe vloer tegen beschadigingen

 

Waar let je op bij het kiezen?

De voordelen spreken voor zich, de keuze is nu aan jou. Uit dat enorm aanbod met leuke vloerkleden voor het kamertje van je kind kun jij nu de juiste match gaan kiezen. Let nog even op een paar dingen als je kiest.

 • Kies kleuren die bij je kind en de stijl van het kamertje passen.
 • Kies een vloerkleed dat je kunt wassen of in elk geval makkelijk schoon kunt houden. Er kan geknoeid worden in een kinderkamer, doe jezelf een plezier en kies dus ook praktisch.
 • Kies voor een zacht materiaal zodat je kindje veilig en comfortabel kan spelen.
 • Denk aan antislip!
 • Denk na over de afmeting. Een kleine mat is leuk maar is er dan genoeg ruimte om te spelen? Een groot vloerkleed is leuk maar past misschien niet helemaal bij de kleine kinderkamer?