september plezier!

Een nieuwe maand, een maand vol leuke uitjes, wij zetten ze voor je op een rij! 

 

Lees meer

01

sep

Feestelijke opening Kindertheater de Toverknol in Utrecht op 5 september

In hartje centrum Utrecht aan de Oude Gracht 63 (100 meter naast de Pathé-bioscoop), ligt het nieuwe Kindertheater De Toverknol.

Vanaf zaterdag, 5 september worden hier elke woensdag (om 10.30 en 14.00 uur), zaterdag en zondag (om 10.30, 12.15 en 14.00 uur) theatervoorstellingen gegeven voor kinderen van 1 t/m 9 jaar. Elke maand is er weer een nieuwe! Voordat het avontuur begint, kan je je verkleden en een glaasje limo nemen en een koekje eten. Het doek gaat open… ze gaan beginnen!

http://www.detoverknol.nl

 

Sprookjesmusical Pinokkio

Reis mee naar een prachtig Italiaans dorpje waar de vriendelijke timmerman Geppetto woont. Een timmerman die al maanden aan een grote houten pop timmert die hij Pinokkio noemt. Stiekem dromend van een eigen zoon. Als op een dag een fee Pinokkio tot leven tovert, kan Geppetto zijn geluk niet op. Nou ja, voor heel even dan. Goed luisteren doet Pinokkio namelijk niet. Hij wil liever op avontuur, de gekste dingen meemaken. De hele wereld bij de neus nemen. Maar ook Pinokkio draagt een grote wens met zich mee. Deze ondeugende houten pop wil namelijk het allerliefst een écht jongetje zijn. Maar of dit sprookje uit gaat komen…

http://www.efteling.com/NL/Theater/Theater-Reserveren.html

Vanaf 9 september is de sprookjesmusical exclusief te zien in het Efteling Theater.

Benjamin de beer in soest 

Benjamin de Beer is het verhaal van Benjamin IJsbrand Beer die moetvluchten voor het smeltende ijs. Papa, mama en Benjamin komen
in een groene wereld waar beren wonen die bruin zijn en mensen wonen die ze doodschieten om er bontjassen van te maken. Gelukkig is er de grote sterrenbeer. Als hij er niet was, dan was dit sprookje niet afgelopen met “En ze leefden nog lang en gelukkig”.

Het verhaal van Benjamin wordt gezongen en verteld door Femke Krist, Saskia Egtberts en Pieter van Nieuwenhuyze en is geschreven door Herman van Veen. Met Edith Leerkes schreef hij de muziek, de liedjesteksten zijn van Eva Schuurman. 
 
Benjamin de beer is zondag 6 en 13 september te zien in het Herman van Veen Arts center.
 
 
Poppenkast op de dam!
 
 
Wat spoken Jan Klaasen en Katrijn nu weer uit?
Kom het bekijken bij de Poppenkast op de Dam!

Elke zondag, tot in de eerste week van oktober vermaken Jan Klaassen en Katrijn jong en oud weer met hun avonturen in de Poppenkast op de Dam (voor het Koninklijk Paleis Amsterdam). De voorstellingen zijn om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur.
 
 
 
In het spoor van ooggetuige.
 
 
Een theatrale vertelling als rondgang door Nationaal Monument Kamp Vught voor kinderen vanaf 8 jaar.

Ben jij ook nieuwsgierig naar de de Tweede Wereldoorlog? Zou jij wel eens willen weten hoe het er toen aan toe ging? Nationaal Kamp Vught is een plek waar je dat kan ontdekken. 
 
We maken een sprong terug in de tijd…
Het is oktober 1944. Het zuiden van Nederland is al bevrijd van de Duitse bezetter. Het einde van de Tweede Wereldoorlog is in zicht. Kamp Vught is leeg, maar niet voor lang. Kamp Vught was een concentratiekamp: een kamp voor mensen die niet pasten in het wereldbeeld van de bezetter.
 
6 en 20 september te zien in kamp Vught.