Sinterklaas Rocky Road

Lees meer

17

nov

Een lekkere snack voor bij het Sinterklaasjournaal of tijdens het uitpakken van de cadeautjes op pakjesavond! Deze overheerlijke Rocky Road in Sinterklaas stijl is heel gemakkelijk te maken. Er komt geen oven aan te pas, dus je kinderen kunnen zelfs een handje helpen. Ik vertel je hoe ik onze Sinterklaas Rocky Road heb gemaakt.

Ingrediënten

700 gram witte chocola

Sinterklaas spekjes

Kruidnoten

Kruidnoten met chocola

Twee chocoladeletters

Een doosje smarties

Bekleed een vierkante ovenschaal of bakvorm met ovenpapier (een cakeblik kan ook). Smelt alle chocolade au bain-marie. Giet daarna de gesmolten chocolade in de ovenschaal. Dan kan het feest pas echt beginnen. Laat je kinderen allerlei lekkere dingen verstoppen in de nog zachte chocola. Als er niets meer bij kan, mag de schaal twee uur in de oven zodat de chocola weer goed hard kan worden. Tadaa! Je heerlijke Sinterklaas snack is klaar!

Houd je niet zo van witte chocolade? Dan kun je de Rocky Road natuurlijk ook van melkchocola of pure chocola maken!

Smakelijke toppings

Weet je wat ook lekker is als vulling voor je Rocky Road? Sinterklaasschuimpjes, hagelslag, vruchtenhagel en mini marshmallows. Of strooi kleine blokjes fudge over je chocolade en vul de Rocky Road met bokkepootjes, Bastogne koeken of Oreo’s. Lekker uitproberen welke variant jij het lekkerst vindt.

Verantwoorde rocky road

Voor een iets minder ongezonde variant van deze Rocky Road kun je in plaats van witte chocolade, pure chocola gebruiken. In plaats van snoepgoed kun je ook gemengde noten, rozijnen en dadels toevoegen. Gepofte rijst en muesli smaken overigens ook heerlijk met chocola. Probeer het eens!