Sinterklaas Theamisu

Lees meer

29

nov

Het is bijna zover! Nog maar een paar nachtjes slapen en dan mogen we weer pakjesavond vieren. Hier thuis wordt er al weken reikhalzend naar uitgekeken. Niet alleen om de zakken vol cadeaus en grappige gedichten, maar ook omdat we dan al vanaf 's middags allemaal lekkere hapjes op tafel hebben staan. Dit jaar serveer ik een verrukkelijk toetje genaamd Theamisu. Om toch een beetje in de Sinterklaas sferen te blijven, voeg ik er wel wat traditionele Sint lekkernijen aan toe.

Theamisu in Sinterklaas stijl

Deze Theamisu is heel gemakkelijk te maken. Er komt zelfs geen oven aan te pas. In tegenstelling tot de originele Thiramisu zit hier geen drank in en omdat er thee wordt gebruikt in plaats van koffie kunnen zelfs de allerkleinsten dit nagerecht wel waarderen.

Ingrediënten:

  • +- 9 speculaasjes
  • 125 gram mascarpone
  • 125 ml slagroom (zelf kloppen)
  • Earl Grey theezakje
  • kopje gekookt water
  • pot vruchtenjam
  • poedersuiker
  • wat pepernoten voor de garnering

Overige benodigdheden:

  • mixer
  • glazen ovenschaal
  • spatel

 

Bereiding:

Schenk gekookt water in een kopje. Hang hier het theezakje in.

Mix de slagroom in een beslagkom en schep daar vervolgens rustig de mascarpone door.

Haal het theezakje uit het kopje en knijp deze leeg boven het mascarponemengsel. Herhaal dit 2 à 3 keer. Schep nogmaals alles door elkaar.

Doop de speculaasjes aan beide kanten in de thee. Bedek hiermee de gehele bodem van de ovenschaal.

Smeer een laagje mascarponemengsel over de speculaasjes en smeer er een dikke laag vruchtenjam op. Smeer daarna de laatste mascarpone over de jam.

Zet de ovenschaal minstens twee uur voor serveren in de koelkast. Wanneer je de Sinterklaas Theamisu gaat opdienen, garneer je de bovenkant met wat pepernoten en besprenkel je het geheel met poedersuiker.

MMM...smullen maar!