Slapen onder een prachtig en comfortabel kinderdekbedovertrek

De slaapkamer van je kind is een wereld op zich, met een sfeer van speelse energie en kleurrijke verbeelding. Het kiezen van het juiste kinderdekbedovertrek kan een versterkende werking hebben op de uitstraling. Laten we eens in de wereld duiken van de kinderdekbedovertrekken en ontdekken hoe het juiste materiaal, formaat én het dessin een creatieve slaapomgeving kan creëren.

Lees meer

29

aug

 

 

 

 

Zacht en ademend materiaal

Voor optimale nachtrust voor je kind speelt het materiaal een cruciale rol. Het meest gebruikte én populairste materiaal is katoen. Dit materiaal ademt goed, is vochtabsorberend en heeft een licht verkoelende werking in de zomer. Daarnaast is het slijtvast, wat zorgt voor een langere levensduur. Het onderhoud van katoenen dekbedovertrekken is gemakkelijk, want deze zijn geschikt voor de wasmachine en de droger. De vele wasbeurten boeten tevens niet in op de kwaliteit.

Een perfecte pasvorm: maten en leeftijd

Kinderen groeien razendsnel op en het beddengoed moet natuurlijk meegroeien. De meest voorkomende maten zijn enerzijds een peuter dekbedovertrek (120x150 cm) en anderzijds een 1-persoons dekbedovertrek (140x200/220 cm). Een peuter overtrek is geschikt voor kinderen met een leeftijd vanaf 2 jaar. Vanaf die leeftijd kunnen kinderen de overstap maken naar een peuter- of eenpersoons dekbedovertrek. 

Een wereld van verbeelding

De kinderkamer is een afspiegeling van de creativiteit van je kind. Kinderen houden van kleurrijke en fantasievolle dessins voor hun beddengoed. Dit kan variëren van dierenprints tot aan superhelden. Jonge kinderen kunnen een voorkeur hebben voor lieve dieren zoals panda’s, prinsessen of lama’s, waar oudere kinderen wellicht genieten van een voetbal dekbedovertrek, een print met een tractor of met planeten.  

 

 

 Meer dan alleen stijl

De print van een kinderdekbedovertrek is een belangrijke toevoeging aan de kinderkamer, maar een overtrek heeft ook praktische functies. Het beschermt het dekbed tegen vuil, stof en vocht. Daarnaast zijn kinderdekbedovertrekken vrijwel altijd voorzien van het OEKO Tex-label, wat aangeeft dat er geen chemische, gevaarlijke stoffen gebruikt zijn bij de vervaardiging van de overtrekken. Dit zorgt voor een hygiënische slaapomgeving.

Een perfecte match voor de kinderkamer

Kinderdekbedovertrekken zijn niet alleen maar beddengoed, ze bieden de kans om de kinderkamer om te toveren tot een prachtig slaapvertrek met een prachtig dessin. Met de juiste keuze voor de maat, materiaal en het dessin kan jij als ouder een warme- en geruststellende omgeving creëren waar je kind ’s nachts heerlijk weg dommelt en kan groeien.