Speelgoed opbergen

Voor de handige jongens en meisjes: Eerst samen met je handige papa of mama aan de slag om deze coole opbergdoos te maken en dan ruim ook jij heel graag op. Deze dhz-er dateert al uit 2011 maar is volgens ons tijdloos leuk. Misschien dat je ervoor kiest de kleuren aan te passen maar het ís een dhz tip dus daarin ben je helemaal vrij. Het is niet alleen opberg
Lees meer

19

nov

Voor de handige jongens en meisjes:

Eerst samen met je handige papa of mama aan de slag om deze coole opbergdoos te maken en dan ruim ook jij heel graag op. Deze dhz-er dateert al uit 2011 maar is volgens ons tijdloos leuk. Misschien dat je ervoor kiest de kleuren aan te passen maar het ís een dhz tip dus daarin ben je helemaal vrij.

Het is niet alleen opbergbox maar je kunt er ook meteen mee spelen. De voorkant van de doos krijgt namelijk een geveltje. Dat kan een geveltje van een huis zijn maar ook van een tankstation, garage, boerderij of station. Net wat jij leuk vindt. Even je papa of mama de boodschappen laten doen, jij moet mee om de verf uit te zoeken en samen kunnen jullie aan de slag.

Speelgoed opbergen

Wat je nodig hebt:

*houten dozen/kratjes
*dunne triplexplaatjes voor de bodem en de geveltjes
*houtlijm
*decoupeerzaag
* verf op waterbasis

De geveltjes kun je vooraf zelf ontwerpen misschien wel met behulp van een kleurplaat die je van internet haalt. Hoe eenvoudiger de omtrekken hoe makkelijker het zal gaan en het resultaat zal superleuk zijn. Jij kunt helpen met het uitknippen van de geveltjes, dan plak je dat met masking tape op het triplexplaatje en dan is papa of mama aan de beurt. Zagen en schuren. Zetten jullie wel de bril op tijdens het zagen want er kunnen splintertjes in de rondte vliegen.

Het geveltjes wordt nadat het geschilderd en droog is gewoon met lijm tegen de houten doos gelijmd. Daarna kan de bodemplaat eronder en kun je die nog schilderen. Wil je alles in één kleur, dan lijm je eerst alle onderdelen tegen elkaar en schilder je dan alles in één keer. Als alles af is kun jij lekker spelen... En opruimen natuurlijk, dat hoort er vanaf nu gewoon weer bij.

Laat je papa of mama even naar de foto’s kijken, ze snappen meteen wat de bedoeling is. De template en verdere uitleg op: Bkids.typepad.com