Stijlvol wonen met kinderen – kindvriendelijke eettafel

Lees meer

26

aug

Niks dan liefde natuurlijk voor je kinderen maar je interieur zie je toch ook nog steeds graag stijlvol en gezellig. Niet dat het met kinderen niet gezellig is maar grote kans dat er meestal net wat meer speelgoed rondzwerft dan je lief is en dat je met decoreren iets andere keuzes maakt. Stijlvol wonen met kinderen kan natuurlijk gewoon! Een gezinshuis is er een waarin geleefd moet kunnen worden. Je eetkamertafel is met kinderen een centraal punt in huis. Er wordt gegeten, gespeeld, huiswerk gemaakt. Jij wil de tafel graag gezellig stylen, zij willen er hun ding kunnen doen. Een kidsproof eettafel is gewenst, iedereen blij. Maar, wat is nou een stijlvolle, kindvriendelijke eettafel? Kies je een langwerpige tafel, een rond of een ovale? Ook wij hebben kinderen, en dus wat tips voor je!

 

 

Nieuwe eetafel kopen – ronde vormen zijn kidsproof 

Een ronde eettafel is heel praktisch als er kinderen in je huis rondrennen. Een ronde tafel heeft geen scherpen hoeken en punten waar ze zich makkelijk pijn aan kunnen doen. Ronde vormen roepen gezelligheid en sfeer op en aan een ronde tafel kan iedereen elkaar goed aankijken. Maar, door de ronde vorm kan het tafelblad net wat te klein zijn. Als je dan toch de voordelen van een ronde tafel wilt behouden maar óók wat meer ruimte aan tafel wil dan is een ovale tafel een uitkomst. Meer ruimte aan tafel en je kunt ook gemakkelijk een extra stoel bijschuiven.

 

 

Onderhoud houten tafel 

Ze zijn er wel, onbewerkte ovale houten tafels, en ze zijn prachtig. Maar of het de slimste keuze is als je (kleine) kinderen hebt? Het is aan te raden een houten tafel te kiezen die is afgewerkt met een beschermlaagje. Zo kan er naar hartenlust geknutseld en geknoeid worden. Doekje erover en je tafel is schoon. Een houten tafel loopt natuurlijk krassen op met de tijd maar daardoor worden ze vaak alleen maar mooier. Een doorleefde tafel heeft karakter. Gaan de krassen je storen dan kan een schuurbeurt en nieuwe beschermlaag wonderen doen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een ander materiaal. Een keramische ovale tafel kan ook, kan tegen een stootje en is makkelijk schoon te houden. Super trendy is ‘ie overigens ook.

 

Afmeting nieuwe eettafel

Hoe groot is je gezin? Krijg je regelmatig gasten? Wat wil je allemaal kunnen doen aan tafel en wil je steeds alles eraf moeten halen of heb je liever wat extra ruimte? Kinderstoelen nemen meer ruimte in dan een gewone eetkamerstoel. Het voordeel van een ovale tafel is dat de ruimte flexibel is, er is eigenlijk niet echt een eindpunt van de tafel want je gaat automatisch de hoek om zeg maar. Je kunt een ovale tafel op maat laten maken, dan weet je zeker dat je genoeg ruimte hebt en dat de nieuwe eettafel in de ruimte past.  Kijk eens naar de verschillende modellen ovale tafel, over ovale tafels welke vind je het leukste? Extra ruimte heb je aan de zogenaamde halve cirkel tafel. Beide uiteinden zijn rond en in het midden is de tafel recht. Wil je decoratie laten staan tijdens het eten kan dat al snel op een uiteinde en mochten er extra eters komen dan kunnen die prima aan zo’n ronde kant zitten.