Thuis de beste koffie zetten doe je zo!

Lees meer

15

feb

 

Je dag beginnen met een bakje koffie: heerlijk! Maar wat is nu het geheim van een goede kop koffie? Met deze tips zet jij straks net zulke geweldige koffie als een echte barista!

 

Ga voor kwaliteit

Zorg ervoor dat je je koffiebonen of gemalen koffie altijd vers koopt. Want een echte goede koffie begint bij koffiebonen van kwaliteit. Nog idealer is wanneer je de koffiebonen koopt bij iemand die ze zelf brandt. Test verschillende koffiebonen uit, zodat je uiteindelijk weet wat jij lekker vindt.

 

Waterige koffie?

Dit heb je vast wel eens meegemaakt: heb je onwijs veel zin in een lekker bakje koffie, is hij veel te waterig. Dat is jammer! Een waterige koffie kun je vermijden door de juiste verhouding tussen koffie en water. Start met een verhouding van 1/15: 1 deel koffie op 15 delen water. Voeg daarna meer of minder water toe, net wat je zelf lekker vind. En gebruik het liefst geen kraanwater, maar Spa Reine, Montille of Montcalm. Daar zet je veel betere koffie mee!

 

Houdbaarheidsdatum van koffie

Koffiebonen hebben een houdbaarheidsdatum. Je kunt ze tot een maand nadat ze zijn gebrand gebruiken. Koffiebonen kun je het beste luchtdicht bewaren, op een donkere, droge plek. Gemalen koffie heeft een houdbaarheidsdatum van twee tot drie weken, en bewaar je het best in een afgesloten doos of blik.

 

Het koffiezetapparaat

Heb je dan voor een lekker bakje koffie ook net zo’n groot koffiezetapparaat nodig als echte barista’s? Gelukkig niet. Met een simpel toestel waar een ingebouwd filter in zit kun je ook een prima bakje koffie zetten.

 

Pure koffie

Je kunt je koffie het beste helemaal puur drinken, omdat hij zo het beste smaakt. Veel mensen voegen suiker en melk toe om zo een minder bittere koffie te hebben, maar eigenlijk komt die bittere smaak doordat de koffie niet goed is gebrand. Door bovenstaande tips toe te passen, heb je die melk en suiker dus helemaal niet meer nodig!