Tips voor het uitzoeken van een autoverzekering

Het uitzoeken van een nieuwe autoverzekering is niet echt een leuke bezigheid. Maar het is toch verstandig om hier even goed onderzoek naar te doen voordat je een autoverzekering uitzoekt.

Lees meer

01

sep

Je wilt natuurlijk voorkomen dat je opeens zelf een heleboel schade moet betalen, of dat je per maand te veel betaalt voor je verzekering. Waar moet je nou precies op letten als je op zoek gaat naar een nieuwe autoverzekering? Hieronder staan een aantal tips voor het uitzoeken van een autoverzekering!

 

 

Vergelijk verschillende autoverzekeringen

Er bestaan talloze verzekeraars en verschillende autoverzekeringen. Je zou zeggen dat het haast onmogelijk is om verzekeringen met elkaar te vergelijken en de beste uit te kiezen. Toch loont het om even goed onderzoek te doen en veel verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken. Er bestaan ook vergelijkingswebsites die autoverzekeringen met elkaar vergelijken. Hier kun je je wensen invullen en de website gaat op zoek naar de autoverzekering die het beste bij jou past! Ideaal voor als je de beste deal wilt vinden, maar niet veel tijd hebt om zelf verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken.

Denk na over de hoogte eigen risico

Het is belangrijk om te letten op wat de hoogte van je eigen risico wordt. Als je bijvoorbeeld een nieuwe auto hebt, wil je waarschijnlijk bij kleine schade direct de auto laten repareren. Het kan zijn dat je dit vaker gaat overkomen en dan wil je natuurlijk een zo'n laag mogelijk eigen risico. Heb je juist een tweedehandsauto en kost het repareren van een klein onderdeel niet zoveel? Dan is het juist handig om een wat hoger eigen risico te nemen. Denk hier goed over na, want dit kan je op de korte of lange termijn veel geld besparen!

Kies de juiste vorm verzekering

Een ander ding om goed in de gaten te houden, is dat je een juiste vorm verzekering kiest dat past bij jouw auto. Heb je bijvoorbeeld een oude tweedehandsauto? Dan heb je waarschijnlijk al genoeg aan een WA-verzekering. Een WA-verzekering is de minimale verzekering die je nodig hebt. Deze verzekering is verplicht voor iedereen. Deze verzekering dekt alleen de schade die andere personen hebben veroorzaakt. Er zijn verder nog twee andere opties: WA beperkt casco en WA-casco verzekering. Een WA beperkt casco dekt net iets meer dan een WA-verzekering, namelijk aanrijding met dieren, diefstal of ruitbreuk. Als je een nieuwe auto hebt, dan kun je het beste voor een WA-casco verzekering gaan. Deze dekt alle schade, inclusief schade die je zelf veroorzaakt.

Na het lezen van deze tips wordt het een stuk makkelijker om een goede autoverzekering uit te zoeken voor jouw auto!