Top 3 meest voorkomende foto-afdrukken aan de wand

De afgelopen jaren zijn de mensen simpelweg steeds meer foto's gaan nemen. Dit komt onder andere doordat de mensen smartphones zijn gaan gebruiken in samenwerking met bepaalde apps. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Facebook, EyeEm of Instagram. Deze applicaties hebben een zeer grote bijdrage geleverd aan het gene dat mensen steeds meer foto's willen maken en deze willen delen.

Lees meer

19

sep

Buiten het feit dat men deze foto's deelt op sociale media, zijn er ook andere dingen met deze foto's te doen. Wij hebben daarom een top 3 gemaakt van de meest voorkomende foto-afdrukken die mensen laten maken op materialen zoals aluminium of plexiglas. De ene is wat unieker en origineler dan de andere, maar dat ligt er natuurlijk maar net aan wat voor smaak dat je hebt en waar jouw voorkeur naar uit gaat!

 

 

1. De stad

Als je kijkt naar de woonkamer in ons eigen mooie landje (en uiteraard niet alleen in ons eigen mooie landje) is dit wel een van de meest voorkomende foto-afdrukken: de populaire foto 'Men at lunch'. De in 1932 genomen foto weergeeft de bouwwerkers die bezig waren aan het Rockefeller center (dit was in Manhattan het hoogste kantoorgebouw in die tijd), zorgeloos aan het genieten waren van hun lunch, zonder bewaking. Deze foto is speciaal gemaakt om reclame te maken van het grote kantoorgebouw van het Rockefeller center. Ook foto's van de gele taxi's uit New York doen het trouwens erg goed!

 

 

2. Kaarten van de wereld

De wereldkaarten staan op nr. 2 van de meest voorkomende foto-afdrukken die je kunt vinden bij de mensen thuis aan de muur. Er zijn talloze varianten van deze foto-afdrukken: echt van die hele oud-bruine afdrukken die nogal een stijl uitdrukken dat het erg gebruikt is, tot echt in het diepste detail afgebeelde landen. Je hebt kaarten waar alleen bepaalde werelddelen op afgebeeld staan tot echt landkaarten waarop de namen van de landen op zo'n manier getekend zijn dat ze samen de gehele wereld samenstellen. Hou je veel van reizen? Laat dan bijvoorbeeld door middel van punaises zien waar je allemaal al bent geweest door de punaises te prikken op de plaatsen die je al bezocht hebt. Je zou ook post-its kunnen plakken op plaatsen die je nog eens graag zou willen bezoeken. Je ziet dus dat zolang je maar creatief bent, een foto van onze mooie wereldbol zeker wel origineel blijft!

 

 

3. Celebrities

Vooral popsterren komen veel voor als foto-afdrukken aan de wand. Andrew Warhol (een artiest uit Amerika) is verantwoordelijk hiervoor. Toen in het jaar 1962 de wereldberoemde Marilyn Monroe kwam te overlijden, maakte deze beste man een hele serie zeef-printen op basis van een oude afbeelding waarop Marilyn Monroe in verschillende fluorescerende kleurtjes staat afgebeeld. Maar zij is niet de enige; nog een aantal anderen beroemdheden bereikten het zeefdoek. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Elvis Presley, of aan Grace Jones. Er is zelfs op dit moment erg veel vraag naar deze zeefafdrukken, maar Marilyn Monroe blijft toch nog steeds het populairst onder de liefhebbers...