Tuinhuisje voor de kinderen

Soms kun je als ouder met kleine kinderen wel wat extra ruimte gebruiken. Denk aan een ruimte waar de kinderen lekker kunnen spelen, knutselen of films kijken. Niet iedereen heeft in huis de luxe van een extra speelkamer. Toch is er een andere creatieve oplossing! Wat dacht je van een tuinhuisje, speciaal ingericht voor de kinderen. We geven een paar tips en ideeën.
Lees meer

11

aug

 

Tuinhuisje om in te knutselen

Een klein of wat groter tuinhuis is leuk om voor de kinderen in te richten. Je weet vast waar jouw kleintjes blij van worden. Houden ze van knutselen? Zorg dan voor een grote tafel en stoeltjes waar ze aan kunnen zitten. Hang planken aan de muur met manden of plastic boxen die ze zelf kunnen pakken. Genoeg ruimte voor papier, stiften, verf en andere knutselbenodigdheden.

Tuinhuisje voor de kinderen   Tuinhuisje voor de kinderen

Tuinhuisje voor de kinderen

Sommige kinderen vinden het te gek om winkeltje of restaurantje te spelen. Tover het tuinhuisje dan van binnen met een speelkeukentje en een tafeltje waar de kleine gasten aan plaats kunnen nemen. Met speciale krijtbordverf schilder je een stuk van de muur van het tuinhuis. Leg er wat krijtjes bij neer zodat ze er zelf op kunnen tekenen en schrijven. Een gegarandeerd succes!

 

Tuinhuis voor de stoere jongens

Stoere jongens houden misschien wat meer van avontuur. Richt je tuinhuisje voor de kinderen dan in zodat ze er zich goed in vermaken met hun autootjes, lego en ander speelgoed. Misschien vinden ze het wel leuk om zelf dingen te maken of repareren. Maak dan een werkbank voor ze met gereedschap geschikt voor kinderen. Soms vinden ze het leuk om de natuur en insecten te ontdekken. Een mini 'onderzoekslab' is zo gemaakt!

Tuinhuisje voor de kinderen

Wat je kinderen ook graag doen in hun vrije tijd, je kunt er vast iets leuks mee verzinnen voor in een tuinhuisje. Het is erg leuk om de kinderen bij de inrichting te betrekken. Maak een lijstje samen met de dingen die ze graag in hun speelhuisje zouden willen hebben. Dat kunnen bordspelletjes zijn, een kleine tv met dvd-speler of juist een kast vol met hun favoriete boeken.

Hoe zou jij je tuinhuisje voor kinderen inrichten?