Twee kinderen op een kamer

Lange tijd was daar het fenomeen dat elk kindje zijn/haar eigen kamertje nodig had. En natuurlijk is daar veel voor te zeggen. Er zijn echter ook veel goede dingen te noemen over het delen van een kamertje met je broer/zus. Verhuizen is niet meer zó gemakkelijk als het eens was...
Lees meer

13

jan

Lange tijd was daar het fenomeen dat elk kindje zijn/haar eigen kamertje nodig had. En natuurlijk is daar veel voor te zeggen. Er zijn echter ook veel goede dingen te noemen over het delen van een kamertje met je broer/zus.

Twee kinderen op een kamer   Twee kinderen op een kamer

Verhuizen is niet meer zó gemakkelijk als het eens was, we bedenken ons twee keer voordat we op zoek gaan naar een nieuw huis. Hoe kunnen we het huis dat we hebben optimaal gebruiken en toch voor iedereen een plekje hebben? Overal is een oplossing voor en in dit geval is dat best een gezellige oplossing want samen op een kamertje, dat klinkt toch alleen al supergezellig?

Niet alleen zal je kindje zich veiliger voelen want hij/zij is niet alleen. Ook leren ze al vroeg rekening met elkaar te houden. Op latere leeftijd spelen met vriendjes en vriendinnetjes gebeurt toch steeds meer in de woonkamer omdat dat niet alleen gezelliger en warmer is maar er is ook meteen wat meer toezicht. Ook het huiswerk maken doen ze liever daar waar er gezelschap is. En omdat we steeds vaker een werkplek thuis hebben kan dat ook dé plek zijn voor huiswerk. Zo wordt de slaapkamer echt alleen de slaapkamer. Je kindje zal de slaapkamer dus automatisch gaan associëren met rust, en precies daarvoor gaan ze naar bed, voor de rust. Natuurlijk is een speelhoekje, een boekenrek of knuffelplank wenselijk, het moet natuurlijk wel gezellig zijn. Hun eigen kleine interieurtje binnen jouw interieur. Laat ze helpen en je zult zien hoe enthousiast ze zullen zijn.

Twee kinderen op een kamer

Twee kinderen op een kamer

Twee kinderen op een kamer

Twee kinderen op een kamer

Tip: gaan de kindjes van een kamer alleen naar een kamertje voor twee? Begin hier dan in de vakantie mee, de eerste nachten zal er weinig geslapen worden.

Heb jij misschien al twee kinderen op één kamer en wil je ons mee laten kijken hoe dat in praktijk door jou opgelost is laat het ons dan weten. Wij delen jouw kamer graag hier!

Bronnen: Hadasycuscus.es, Sofia HellströmOllieandsebshaus.co.ukHannasroom.com en Mommo-design.blogspot.it