Veranderdrang! Najaarskriebels?

De kinderen weer naar school, de routine van alledag weer terug en een zomer die op zijn einde loopt. In de zomer leefden we vooral veel buiten. De kinderen wilden niet anders dan zwemmen en ijsjes weglikken, tenten bouwen en lang opblijven, lummelen en vooral grenzen opzoeken want hé, daarvoor is het immers vakantie.

Lees meer

16

sep

Nu de zomer op z’n einde loopt moet iedereen weer even wennen aan alle ‘regeltjes’ en het normale ritme. Het wordt al stiekem eerder donker en we zijn   weer wat meer binnen. Nadat we alle onze aandacht aan het buitenleven hebben geschonken kriebelt het nu wel weer om binnen in huis aan de slag te gaan. We willen aan het einde van elk seizoen wat dingen veranderen, schuiven met meubels, nieuwe kleurtjes nieuwe kleurtjes toevoegen en gewoon toegeven aan de verandering!

 

 

Kleine veranderingen in huis

Om niet elke keer je spaarrekening te hoeven plunderen en omdat je basisinterieur beslist goed is, hoef je niet altijd alles te vernieuwen. Een nieuw plaid over de stoel, een nieuwe hocker bij je bank, het hoeft niet groots te zijn om verschil te maken. Kleine veranderingen in huis kunnen heel tof uitpakken. Een hocker bij je bank kan dienst doen als salontafel of bijzettafelaar kan ook bij je bank geschoven worden om je benen op te strekken als de kinderen ’s avonds lekker in bed liggen. Het kan een fijne zitplaats zijn voor je kindje als hij/zij even televisie wil kijken. Stilzitten is vaak geen optie en op zo’n royale hocker kunnen ze liggen, hangen, ze kunnen zich erachter verschuilen als het op tv even spannend wordt en ga zo maar door. Kinderen zitten/liggen/hangen graag in de meest onmogelijke houdingen en dan kán gewoon op een hocker. Laat ze lekker hun gang gaan, jij hebt daar op de bank geen last van en het is heel grappig om te zien!

 

 

Diverse interieurstijlen in één ruimte

Over kleuren zeggen we vaak dat je niet meer dan drie kleuren in een ruimte moet kiezen. Voor het combineren van interieurstijlen werkt dat vaak net zo. In de basis kun je verschillende stijlen heel goed matchen, zo kan een landelijk interieur zowel een industrieel randje krijgen als een romantisch. Met kleinmeubelen en woonaccessoires kun je misschien nog kiezen voor één andere woonstijl maar meer zouden wij zeker niet adviseren. Waak voor onrust maar durf wél te kiezen. Bij een moderne strakke bank kan bijvoorbeeld een wat klassiekere hocker echt heel tof staan. Bij een landelijk of romantische interieur kan juist een strakke of stoere variant heet verrassend werken. Kies je nieuwe hocker voor in de woonkamer zó dat hij ook lekker opvalt. Op een positieve manier, dan heb je meteen ook eer van je veranderdrang.

 

Hoe zit het met jouw herfstkriebels? Hoe geef jij daar altijd aan toe?