Verantwoorde Sint cadeaus

Lees meer

08

nov

Nog een paar dagen en dan breekt de Sinterklaastijd weer aan. Heb je nog geen idee welke cadeaus je dit jaar in de zak wilt stoppen? Laat je dan eens inspireren door deze lijst sint cadeaus. Allemaal presentjes met een mooi verhaal die je met een gerust hart kunt schenken.

Return to Sender knuffel

In Nepal haakt een grote groep moeders voor een betere toekomst voor zichzelf en hun gezin. De opbrengst van de gehaakte knuffels (je kunt o.a. kiezen uit een leeuw, olifant en een neushoorn) wordt geïnvesteerd in projecten voor duurzame economische ontwikkelingen in de regio waar ze zijn gemaakt. Deze lieve knuffels zijn verkrijgbaar bij Hema.

Green Toys voertuigen

Green Toys maakt stoere brandweerwagens, vrolijke onderzeeërs en kleurrijke treinen. Ze hebben één ding gemeen; ze worden allemaal vervaardigd uit gerecycled materiaal waaronder gebruikte melkpakken. Een groot deel van de collectie is nu verkrijgbaar bij Sissy-Boy.

Sweet heroes wasbare pop

Nanu en babu zijn twee lieve poppen, gemaakt van biologisch katoen. Het leuke is dat je kind deze poppen zelf kan inkleuren met behulp van de bijgeleverde stiften. Na een wasbeurt is de pop weer wit en kan de pret weer van voor af aan beginnen. Per verkochte pop gaat een bedrag ter waarde van een heel dagloon naar Nepal. De Sweet heroes bestel je via greenjump.nl.

Baboesjka's om zelf in te kleuren

Nog meer speelgoed om zelf in te kleuren! De houten baboesjka's of ook wel bekend als stapelpoppetjes mag je zelf voorzien van een kleurtje met verf en een penseel. Deze poppen uit Bangladesh worden gemaakt bij een producent die tijdens het productieproces zoveel mogelijk rekening houdt met het milieu. Daarnaast strijden ze voor sociale en economische rechten in hun regio. Dit mooie speelgoed vind je bij Waar.

Eco leder indianentooi

Deze prachtige indianentooi is heel duurzaam en sterk. Gemaakt van 100% gifvrij ecologisch gelooid leer en verstelbaar door middel van een strik. Naast deze mooie roze variant kun je ook nog kiezen voor een hippe zwart-wit variant of eentje met meerdere kleuren. De indianentooi van het merk Tough Cookie kun je bestellen bij Kinderwonderland.

Prentenboek Kleine IJsbeer

Lars, de kleine Ijsbeer. Wie kent hem niet? Dit kleine beertje maakt altijd de leukste avonturen mee. In de kleine Ijsbeer en de grote onderzeeboot worden kinderen op een speelse wijze bewust gemaakt van onze eigen verantwoordelijkheid voor een beter milieu. Klinkt zwaar? Maar dat is het niet. Eigenlijk is het gewoon een heel mooi prentenboek. Bestel het boek in de webwinkel van het WNF.

Save our Sisters armbandjes en kettingen

Dat Zeeman niet alleen staat voor een uitgebreid assortiment en scherpe prijzen maken ze met de Save Our Sisters campagne wel duidelijk. Dit seizoen kun je bij de kassa’s van alle filialen sierlijke kettinkjes en armbandjes vinden voor een klein prijsje. Een deel van de opbrengst wordt gebruikt om straatmeisjes in India een nieuwe kans te geven. Ze krijgen hulp bij educatie, het vinden van een baan, onderdak en eten. Ga snel naar de winkel, want de sieraden zijn in veel winkels al bijna uitverkocht!

Badbootje

Deze bootjes lijken teer, maar zijn in werkelijkheid heel stevig en duurzaam. Gemaakt van 100% natuurlijk rubber en met de hand beschilderd met uitsluitend natuurlijke verfstoffen. Veilig badspeelgoed voor de allerkleinsten! Dit verantwoorde kindercadeau vind je in de webshop van Baby Plus.