Verhuizen met kleine kinderen: 4 tips

Verhuizen is een hele onderneming, al helemaal als je kleine kinderen hebt. Ze moeten afscheid nemen van het oude huis en wennen in een nieuwe omgeving. Gelukkig zijn er een aantal manieren om het verhuisproces makkelijker te maken. Lees in dit artikel 4 handige tips.

Lees meer

15

apr

Tip 1: Neem ze mee naar het nieuwe huis

Als je een nieuw huis hebt gevonden en alles definitief is, is het goed om je kleintje mee te nemen naar de nieuwe plek. Zo maken ze rustig kennis met de nieuwe omgeving en bereid je ze geleidelijk voor op de plek waar ze gaan wonen. Een huis vol verhuizers en ingepakte dozen komt hierdoor minder rauw op hun dak vallen. Loop door de nieuwe woning en laat zien waar hun kamertje komt en denk hardop na over wat jullie allemaal gaan doen in het nieuwe huis.

 

 

Tip 2: Betrek ze bij het inrichten van de nieuwe kamer

Niets is leuker en spannender voor een kind dan het krijgen van een nieuwe kamer. Het is daarom heel leuk om ze betrekken bij het inrichten van hun nieuwe kamer. Zo hebben ze meer feeling met het nieuwe huis en zijn ze direct enthousiaster over de verhuizing. Bepaal bijvoorbeeld samen de kleuren van het stucwerk, het thema van de kinderkamer en ga samen meubels en accessoires shoppen.

  

Tip 3: Maak een verhuisdoos met vertrouwde spullen

Als de verhuizing voor de deur staat en je start met inpakken, is het verstandig om een verhuisdoos te vullen met spullen waar je kleintje veel waarde aan hecht. Label deze goed en pak hem direct uit als jullie over zijn naar het nieuwe huis. Zo voelt je kind zich direct fijner en comfortabeler en maak je de kinderkamer meer eigen.

 

 

Tip 4: Regel oppas rond de verhuisdatum

Het is op de verhuisdag belangrijk dat alles vlekkeloos en zo snel mogelijk verloopt. Daarom is het onhandig als je kleintje hier tussendoor rent. Vraag daarom bijvoorbeeld aan opa en oma of zij willen oppassen en iets leuks willen doen met hun kleinkind. Zo heeft je kleine genoeg afleiding en focus jij je op de verhuizing naar het nieuwe huis.