Vermaaktips voor kinderen op vakantie bij slecht weer

Lees meer

27

nov

Je hebt er het hele jaar voor gespaard, kijkt er al weken naar uit en je bent er, net zoals de kinderen, ontzettend aan toe; een heerlijke vakantie in de zon op bijvoorbeeld een topcamping in Kroatië. Bij aankomst zie je de donkere lucht boven je hoofd hangen, terwijl je snel een dik vest uit de koffer pakt. Het zal toch niet slecht weer worden in mijn vakantie? Toch kan het onverhoopt gebeuren. Wij hebben tips voor de kinderen zodat ze zichzelf toch kunnen vermaken tijdens slecht weer op de camping.

 

Spelletjes

Het is natuurlijk altijd handig om wat oer-Hollandse bordspelletjes mee te nemen naar de camping. Dit komt goed van pas wanneer moeder natuur je geen mooi weer heeft gegund. Spelletjes als monopoly, mens-erger-je-niet en ganzenbord zijn makkelijk mee te nemen en zorgen voor uren familievermaak. Ook is het altijd raadzaam een spel kaarten mee te nemen. Hiermee kun je heel veel verschillende spelletjes spelen. Daarnaast kan je bij slecht maar geen nat weer, op camping Lanterna Premium Camping Resort of camping Park Umag kiezen uit ontzettend veel speeltoestellen voor kinderen waar ze zich de hele dag kunnen vermaken.

 

 

Stedentrip

Wanneer het kwik bijna de 40 graden aantikt, wil je niet veel bewegen en alleen maar bij het water verblijven. Vermaak bij het zwembad is ook een prioriteit voor mensen die een zonvakantie boeken. Op dagen dat de zon het moeilijk heeft en er veel bewolking is, is er ruimte voor andere vormen van vermaak. De meeste campings liggen bij grote steden en deze zijn vaak makkelijk te bereiken. Op een dag met een lagere temperatuur en minder zonkracht is het ideaal steden te bezoeken.

 

 

Films kijken

Het is niet het eerste waar je aan denkt als je op vakantie gaat op een zonnige bestemming. Maar wanneer het weer flink tegenzit moet je toch iets. Kijk van te voren of er een mogelijkheid is om bijvoorbeeld DVD’s af te spelen of Netflix te ontvangen. Kinderen vinden het kijken van films vaak erg leuk en wie weet knapt het weer in de tussentijd weer helemaal op!

 

 

Indoor activiteiten

Zorg voordat je op vakantie gaat ook dat je niet alleen weet wat er op de camping te doen is aan indoor activiteiten maar ook buiten de camping. Op de camping zijn er vaak indoor activiteiten zoals gamehallen, theaters of overdekte zwembaden. Het kan ook zijn dat er een indoor attractiepark of bowlingbaan vlakbij is of oude grotten te bezoeken zijn. Wanneer het slecht weer is, is het een prima gelegenheid hiernaartoe te reizen. Vaak zijn er meer dingen te doen in de omgeving van de camping dan dat je denkt.

 

 

Knutselen

Kinderen vinden het ook heerlijk om creatief bezig te zijn. Als het de hele dag regent buiten is het een ideale kans om te gaan knutselen. In de plaatselijke winkel kan je vaak aan lijm, papier en eventueel een schaar komen. Pak wat oude melkpakken, wc-rolletjes en karton. Samen met je kinderen kan je van afval leuke dingen maken. Maak bijvoorbeeld bootjes, waarmee kinderen later een bootrace kunnen doen! Natuurlijk behoren ook een kleurplaat kleuren of tekenen tot de mogelijkheden.