Vintage kinderkamers

Vintage staat voor tweedehands. Dat hoeft niet persé heel oud te zijn maar vaak wordt het wel onder de verzamelnaam Vintage geschaard. Brocante kan het ook zijn, al is dat vaak wel ouder dan “tweedehands”. Ook retro is vintage... snap je het nog? Vintage kinderkamers kunnen dus verschillende stijlen zijn. Je kunt met Brocante meubeltjes en accessoires e
Lees meer

05

feb

Vintage staat voor tweedehands. Dat hoeft niet persé heel oud te zijn maar vaak wordt het wel onder de verzamelnaam Vintage geschaard. Brocante kan het ook zijn, al is dat vaak wel ouder dan “tweedehands”. Ook retro is vintage... snap je het nog?

Vintage kinderkamers kunnen dus verschillende stijlen zijn. Je kunt met Brocante meubeltjes en accessoires een hele leuke kinderkamer maken. Ook retro is helemaal hip voor de kinderkamer. De kastjes uit bijvoorbeeld de jaren 50 en 60 doen het heel erg leuk op een kinderkamer. Aangevuld met bv een (nieuw) oud String wandplankensysteem heb je meteen de juiste vibe te pakken.

Er zijn ook heel veel nieuwe producten met die vintagelook die je voor de kinder- of babykamer kunt gebruiken. De kleuren variëren van primaire kleuren naar zachtere pastels. Maar die primaire kleuren zijn het liefst ook een beetje sleets. Het is immers vintage dus een beetje vergrijsd hoort. Veel ijzeren meubeltjes voor de kinderkamer maar ook hout. Beide materialen kunnen tegen een stootje en zijn dus uitermate geschikt voor de kinderkamers.

We zochten wat leuke vintage voorbeelden op die ook weer heel hedendaags zijn.

Vintage kinderkamers   Vintage kinderkamers

Een oud ziekenhuisbed is een superleuk bed voor de kinderkamer. Desgewenst in een leuke kleur geverfd.

Vintage kinderkamers

Een houten schoolstoeltje en wat oude houten kratten geven meteen een charmante uitstraling aan deze babykamer

Vintage kinderkamers

Print van “toen”. De poster is van nu (fine little Day)

Vintage kinderkamers

Bronnen: Louisedesrosiers.tumblr.comStylecookie.nlArkpad.com.brStyleroom.se en Miluccia.net