Waar moet je op letten bij het kopen van een tafel?

Ben je van plan om een tafel kopen? In dat geval is een houten tafel altijd een goede keuze. Alleen al om de reden dat ze in vrijwel ieder interieur goed tot hun recht komen, maar ook een levenlang mee kunnen gaan.

Lees meer

28

jun

Oh, en had ik al verteld dat een houten tafel tijdloos is? Bij deze! In dit artikel heb ik aantal tips op een rijtje gezet die jou kunnen helpen bij het kopen van een houten tafel. Benieuwd welke dat zijn? Lees dan snel verder om daar achter te komen!

 

 

Stel jezelf een aantal vragen

Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt om voor een houten tafel te gaan, ben je er nog niet. Want wat voor tafel kies je precies? Ik heb het dan in het bijzonder over het houtsoort, type onderstel, en of je voor een bewerkt of onbewerkt tafelblad kiest. En welke afmetingen moet de tafel krijgen? Ga je de tafel gebruiken als eettafel of zoek je een houten salontafel? Keuzes, keuzes, keuzes. Probeer daarom eerst antwoord te krijgen op deze vragen alvorens je gericht op zoek gaat. Dat spreekt natuurlijk voor zich, maar het gaat je wel een hoop tijd (en stress) besparen.

 

Welke vorm krijgt de tafel?

Misschien is dit wel de eerste vraag die in je opkomt. Als je klein behuisd bent, dan kan een grote, rechthoekige eettafel in eerste instantie geen goede keuze lijken. Al hoeft dit overigens niet altijd het geval te zijn. Sommige mensen zweren liever op één groot meubelstuk dan allemaal kleine tierlantijnen. Ook dat is prima, want over smaak valt natuurlijk niet te twisten. Wat je keuze ook wordt, het is in ieder geval erg belangrijk om rekening te houden met het aantal benodigde zitplaatsen aan de eettafel en of er voldoende loopruimte is rondom de tafel. Een ovale of ronde tafel kan in zo’n geval uitkomst bieden, want deze tafel kan vaak midden in de ruimte geplaatst worden en staat garant voor een hoop gezelligheid. Je kunt namelijk gemakkelijker met de personen die tegenover je zitten een gesprek voeren. Ook heeft deze tafel zeker zijn charme en is het zeer kindvriendelijk, want ze kunnen zich niet stoten tegen scherpe tafelhoeken. Dit in tegenstelling tot een tafel met rechte lijnen, zoals een vierkant of rechthoekig model.