Waarom een spiegel onmisbaar is in de badkamer

Je kunt het je bijna niet voorstellen: een badkamer zonder spiegel. Maar wat maakt een badkamerspiegel nou eigenlijk zo onmisbaar? En wat zijn precies de voordelen waar je (onbewust) van kunt genieten met een spiegel in de badkamer? Het wordt allemaal besproken in dit artikel!

 

Lees meer

20

jul

 

1. Badkamerspiegels zijn erg praktisch

Ten eerste is een badkamerspiegel vooral erg praktisch. De badkamer is vaak de plek waar je je make-up aanbrengt, een beautyroutine uitvoert en je haren in model brengt. Dit is dan ook de reden dat spiegels met ingebouwde verlichting een populaire aankoop zijn. Op de website Designspiegels.nl kun je dit soort handige badkamerspiegels met verlichting bestellen. Om het nog praktischer te maken, kun je daarnaast een vergrotende make-up spiegel toevoegen. Deze modellen worden ook wel scheerspiegels genoemd. Een andere handige optie is een badkamerspiegel met ingebouwde digitale klok. Zo kun je altijd de tijd in de gaten houden.

 

2. Spiegels zijn goed voor de ontwikkeling van kinderen

Wist je dat spiegels bijdragen aan een goede ontwikkeling van kinderen? Het spiegelbeeld helpt een kind om zijn eigen lichaam te leren kennen. Ze worden zich bewuster van hun lichaamstaal, krijgen een duidelijker zelfbeeld en leren onbewust empathisch te zijn. Een spiegel is daarnaast gewoon erg handig wanneer kinderen zelf hun tanden leren poetsen.

 

3. Het laat de badkamer groter lijken

Spiegels laten iedere kamer een stuk ruimtelijker lijken. En hoe groter de spiegel, des te groter het effect. Zeker in een kleine badkamer is een extra grote badkamerspiegel dus een goede aankoop. Tip: het is mogelijk om spiegels op maat te laten maken, waardoor je bijvoorbeeld de ruimte tussen twee kastjes helemaal kunt opvullen met een spiegel. Kies voor een design met een subtiel frame of helemaal zonder omlijsting. Zo loopt het mooi over in de achterwand.

 

4. Een spiegel reflecteert licht

Met een spiegel in de badkamer kun je optimaal gebruik maken van het daglicht. Het licht wordt namelijk gereflecteerd en beter verdeeld in de ruimte. Zo hoef je overdag minder vaak de verlichting te gebruiken. Dat scheelt weer energiekosten en is tegelijkertijd beter voor het milieu.

 

5. Spiegels zijn decoratief

Tot slot hebben spiegels een decoratieve functie. Vooral de bijzondere designs of varianten met mooie ingebouwde verlichting dragen bij aan een gezellige sfeer. Pas de look van de spiegel aan op de badkamerstijl zodat alles mooi bij elkaar past. Vind je het lastig om een keuze te maken? Dan is een moderne en minimalistische badkamerspiegel altijd een goede aankoop.