Wat mag er niet ontbreken in je medicijnkastje?

In ieder huis zou een medicijnkastje, of een andere plek waar je de meest gebruikte medicijnen bewaart moeten zijn. Op pad moeten voor de juiste medicijnen als je al ziek bent, is tenslotte behoorlijk vervelend.

Lees meer

18

nov

 

Natuurlijk gaat het hier vooral om medicijnen die vrij verkrijgbaar zijn bij de drogisterij. Medicijnen op doktersvoorschrift krijg je over het algemeen niet in grote hoeveelheden mee, en moet je ook niet bewaren en een flinke tijd later weer eens gaan gebruiken, zonder overleg met je arts.

 

Wat zou je altijd in huis moeten hebben, wat mag er niet ontbreken in je medicijnkastje?

 

Eerste hulp bij ongelukken: pleisters

 

Iets dat iedereen altijd in huis zou moeten hebben, zijn pleisters. Een ongeluk zit in een klein hoekje, en of het nu om een gat in de knie van je kind gaat of een sneetje in je vinger na het snijden van de groente, pleisters worden in vrijwel ieder huishouden meerdere keren per jaar gebruikt.

 

Let op dat je verschillende maten pleisters in huis hebt. Een pleister voor een vingertopje is een stuk smaller dan eentje voor een bloedende knie. Ook ontsmettingsmiddelen moet je altijd in huis hebben, zo voorkom je dat een opgelopen wond kan gaan ontsteken.

 

Oplossingen voor de meest voorkomende kwaaltjes

 

In vrijwel ieder huishouden is er elk jaar wel iemand flink verkouden. En alhoewel middelen bij verkoudheid niet per se helpen om de duur van de verkoudheid te verkorten, geven ze vaak wel verlichting. Zorg dus bijvoorbeeld altijd voor een nieuw flesje neusspray en middelen tegen hoest. Let er hierbij op dat er zowel middelen zijn tegen een vastzittende hoest als tegen een hardnekkige kriebelhoest. Breek je een verpakking aan, of raakt er eentje bijna op? Zorg dan meteen voor aanvulling, bijvoorbeeld door dit te bestellen via een onlinedrogist. Zo voorkom je dat je op pad moet voor medicijnen als je je al niet lekker voelt.

 

Wat je ook altijd in huis hebt, is natuurlijk een pijnstiller. Handig bij hoofdpijn, spierpijn, menstruatiepijn: de dagelijkse pijntjes die niet ernstig zijn, maar wel knap vervelend. Ook hiervoor geldt: houd je voorraad in stand. Dat betekent niet dat je dozen vol paracetamol op voorraad hoeft te hebben liggen, maar wel dat je een nieuwe koopt voor de oude helemaal op is.

 

Ook handig om in huis te hebben: diarreeremmers. Diarree komt meestal onverwacht opzetten, en het is natuurlijk geen pretje om dan nog naar een winkel te moeten voor medicijnen. Een strip diarreeremmers in je medicijnkastje voorkomt zo’n vervelend tripje naar de winkel.