Wat te doen als je man niet lekker in zijn vel zit?

We hebben allemaal wel eens dipje, maar als je man gedurende langere tijd niet lekker in zijn vel zit, kan dit een aardige stempel op jullie relatie drukken. Het is dan ook niet verstandig om het erbij te laten zitten en te wachten tot het overwaait. We geven een paar tips voor wat te doen als je man niet lekker in zijn vel zit.

Lees meer

24

feb

 

Voorzichtig dwingen tot een gesprek

Dat je man even geen raad weet met zichzelf of het leven, wil natuurlijk niet zeggen dat hij jou in het duister mag laten tasten over wat er aan de hand is. Hoe moeilijk het soms ook zijn om dingen onder woorden te brengen, is het belangrijk dat hij er met jou over praat. Dwing hem daarom voorzichtig tot een gesprek door ook aan te geven wat het met jou doet dat hij zich zo gedraagt, en wat er door jouw hoofd gaat. Dat kan er mogelijk toe leiden dat hij een aantal zorgen bij jou zal willen wegnemen. Dit kan weer leiden tot een gesprek over wat er dan wél aan de hand is. Zorg je dat je je begripvol en ondersteunend opstelt en een verwijtende toon vermijdt.

 

 

Testosterontekort

Het is ook mogelijk dat de oorzaak van de dip waar je man in zit helemaal geen psychische oorzaak heeft, heeft maar een lichamelijke. In dat geval is het niet vreemd als je man niet kan uitleggen waarom hij zich zo voelt. Een mogelijke lichamelijke oorzaak van depressiviteit en ernstige vermoeidheid, is een testosterontekort. De testosteronspiegel bij een man daalt naar mate hij ouder wordt. Een tekort heeft grote gevolgen. Naast de eerdergenoemde gevolgen, kan het ook zorgen voor een laag libido en erectieproblemen. Herken je deze combinatie van symptomen? Beweeg je man dan om dit met de huisarts te bespreken. In overleg met de huisarts kun je aanvullend testosteron kopen, en dat kan het probleem vrij snel oplossen.

 

Positieve aandacht

Liefde is een pleister op vele wonden. Als partner probeer je je begripvol op stellen. Maar je kunt toveren en zijn problemen zomaar oplossen, vaak zal hij dit zelf moeten doen. Maar je kunt natuurlijk wel extra lief zijn om hem er doorheen te slepen. Blijf bevestigen wat je in hem ziet, waarom je van hem houdt. Probeer zijn stress te verlichten met een fijne massage. Geef hem extra veel knuffels. Ook mannen hebben soms een schouder nodig om op uit te huilen. Neem een positieve, opbouwende houding aan waar hij zich aan kan optrekken.

Het hoort bij een relatie dat er soort conjunctuur is van positieve en minder positieve fases. De kracht om samen door die minder positieve fases heen te komen is wat je relatie in stand houdt.