Weleda, beste huidverzorging voor baby’s

Voor de bevalling wil je de babykamer helemaal op orde hebben met een kast vol rompertjes, sokjes, kleertjes en noem maar op! Maar, heb jij ook al de juiste huidverzorging voor je kleine? Wat is nou eigenlijk goed om te gebruiken op een babyhuidje? We geven je graag een paar tips voor de huidverzorging van jouw baby!

Lees meer

19

dec

 

Hoi Weleda, dag schilferige en droge babyhuid

De huid van een pasgeboren baby is heel kwetsbaar. In de buik van de moeder is de huid nog goed beschermd dankzij een laag huidsmeer, maar na de geboorte verdwijnt deze huidsmeer. De huid van een pasgeboren baby is dunner dan die van een volwassenen en de huidcellen zitten minder strak tegen elkaar aan. Hierdoor kan de huid minder goed het vocht in de huid vasthouden en zien we vaak dat de babyhuid droog en schilferig wordt. 

 

 

 

Voor welke ingrediënten moet je oppassen?

Een babyhuid is puur natuur en nog helemaal geen cosmetica gewend. De juiste huidverzorging is daarom erg belangrijk. Je wilt niet dat de huid droog en schilferig wordt, maar je wilt ook niet je baby voortdurend willen insmeren. Het belangrijkste is misschien wel dat je kiest voor producten op natuurlijk basis. Lees je goed in. De titels die je terugvindt op de verpakkingen, zoals ‘hypoallergeen’, ‘ecologisch’ en ‘dermatologisch getest’ zijn niet beschermd en mag je zo gebruiken. Vermijd producten met een hoog gehalte aan parfum, parabenen, minerale oliën (zoals paraffine) en vaseline. De babyhuid is nog niet allergisch voor ingrediënten, maar een allergie kan zich wel ontwikkelen. 

Wat mag dan wel?

Er zijn zat babyproducten op de markt, maar het is heel erg van belang om te kijken welke ingrediënten erin zitten, zodat je je tere huidje van je baby niet teveel belast. Het merk Weleda heeft speciaal voor de babyhuid een lijn ontwikkelt, namelijk Weleda Babyverzorging. De lijn is ontwikkeld met alleen maar biologische en natuurlijke ingrediënten, die de babyhuid zacht en veilig verzorgen. Daarnaast maakt Weleda heel veel gebruik van de plant ‘Calendula’. Een natuurlijk product wat heel zacht is voor de huid. Gelukkig kun je met de hele lijn direct uit de voeten, want de lijn bestaat uit vele verschillende producten. Wat dacht je van shampoo, billenbalsem, gezichtscreme, verzorgende olie, babypoeder en zelfs buikjesolie. Het laatste is voor een ontspannen buikmassage voor je baby en helpt tegen darmkrampjes. De olie is geheel op natuurlijke basis en bevat ingrediënten zoals kardemom en majoraan om de spijsvertering te ondersteunen. 

Wees kritisch op je babyverzorgingsproducten en dan vooral op de ingrediënten. Onze tip is om de producten van Weleda eens te proberen. Puur natuur en heerlijk zacht! Gebruik daarnaast alleen producten die je kindje écht nodig heeft.