Woonkamer kindproof maken, of niet?

Elke mama weet: je moet je woning niet tot één grote box maken. Als ergens iets staat waar je kind niet aan mag komen, leert het dat het elders ook zijn handen thuishoudt. Toch is het verleidelijk om te kiezen voor kindvriendelijk ‘overall’. Een paar tips voor herinrichting van je woonkamer, zonder te overdrijven.

Lees meer

25

jul

 

Stroom en verlichting

De woonkamer is een ruimte waar je gezin centraal staat. Hier staat de comfortabele bank, ontvang je je visite, eet je met elkaar de avondmaaltijd en ben je écht thuis. Natuurlijk zorg je er met kleine kinderen voor dat de stopcontacten afgedekt zijn. Ook de aanpassing van de verlichting is iets wat je kunt doen. Lampen zoals LED worden niet warm, daar kan je kindje zich niet aan verbranden.

Tarzan in the house

In een woonkamer dreigt volgens sommige mensen veel gevaar. Zo kan een kind een kast omtrekken, waardoor aan de muur bevestigen een must is. Echt waar? Is een klein kind zo sterk? En als je dan bij oma op visite bent en hij trekt aan de kast? Natuurlijk is een tafelkleedje met een pot hete thee erop geen aanrader, blijf dus vooral zelf ook goed nadenken aan welke gevaren je je kind blootstelt.

Leerobject

Natuurlijk laat je wel ergens een prulletje staan waar je kindje eigenlijk niet aan mag komen, maar wat geen kwaad kan als hij het stiekem toch doet… Een loodzware gietijzeren kandelaar is niet zo handig, daar kan je kind zich echt wel aan bezeren. Maar iets van porselein waar je niet echt aan gehecht bent is een prima leerobject.

Eigen hoekje

Natuurlijk is het leuk om je kindje een eigen speelhoek te geven. Of een tafeltje met een paar stoeltjes erbij. Een speelparadijs maakt dat kinderen zich helemaal thuis voelen in hun eigen stukje woonkamer. Ook hier kun je kiezen voor verlichting zoals LED. Waarom niet een ledstrip met allerlei verschillende kleuren? Lekker over de top en je kindje vindt het fantastisch!