Zelf sushi maken met je kinderen

Sushi maken met je kinderen is zo’n beetje het leukste wat er is! Het voordeel is dat je niet met hete dingen bezig bent, zoals bij het gourmetten of barbecueën. Tegelijk worden je kinderen volledig betrokken bij het koken, zodat ze het leuker én lekkerder vinden. Toch is sushi maken niet altijd even makkelijk met kinderen.

Lees meer

13

sep

Je moet het goed voorbereiden en dan nog zal je achteraf wel wat schoonmaakwerk hebben. Zie je dat niet zitten en woon je in de buurt van Eindhoven? Dan laat je gewoon sushi in Eindhoven bezorgen! Toch kun je met wat handige trucjes wel zorgen dat de hoeveelheid viezigheid en knoeiwerk tot een minimum beperkt wordt. Wij geven handige tips waarmee je zonder al te veel geknoei zelf sushi kunt maken met je kinderen.

 

 

1.       Kook van tevoren de sushi rijst

Sushi rijst koken is een hele kunst. Het is dan ook goed om hier rekening mee te houden en dit apart te koken. De rijst wordt koud gebruikt voor de sushi, dus kun je die mooi alvast klaarmaken. Neem hier de tijd voor en volg de aanwijzingen goed op. De rijst moet flink gaan plakken, want anders kun je er geen mooie sushi van maken.

 

2. Leg alle ingrediënten klaar

Kies een aantal soorten sushi uit die je gemakkelijk kunt maken en leg de ingrediënten klaar. Laat je kinderen ook kiezen wat zij lekker vinden. Je hebt sowieso nori nodig, plus een aantal vissoorten. Verder leg je een sushi-roller klaar plus een scherp mes. Maak met je kinderen duidelijke afspraken zodat ze niet aan het mes komen!

 

3. Laat zien hoe het werkt

Laat zien hoe je de sushi maakt. De meeste sushi wordt opgerold in de roller. Leg eerst een velletje nori op de roller. Plak hier een dun laagje rijst overheen. Daarna leg je in het midden de vulling, bijvoorbeeld vis. De roller wordt dan stevig opgerold. Als je hem uitrolt, hou je in het midden een rolletje sushi over. Dit snij je met het scherpe mes in kleine stukjes.

 

4. Laat de kinderen zelf oefenen 

Natuurlijk is het leuk als de kinderen zelf mogen oefenen. Geef je kinderen hier dan ook de ruimte voor. Geef elk van de kinderen een eigen werkblad waarop ze lekker kunnen oefenen. Als je slim bent, bekleed je de tafel met een papieren kleed of folie die je achteraf weg kunt gooien. Zo ben je snel klaar met opruimen. 

Zelf sushi maken met de kinderen is heel gezellig en leuk. Je krijgt het natuurlijk niet voor elkaar om het helemaal zonder knoeien te doen, maar dat moet je ervoor over hebben. Als je kinderen oud genoeg zijn, kun je ze laten helpen om alles weer op te ruimen. Let wel op dat je de overgebleven rauwe vis niet altijd kunt invriezen! Het is beter om de vis diezelfde avond nog te bakken, zodat je voor de volgende dag alvast wat klaar hebt staan. Wil je je kinderen altijd lekker en gezond laten eten? Probeer dan Bento eens. Deze eetstijl is speciaal gericht op gezonde hapjes voor kinderen.