Zo knutselen mama's in de herfst

Lees meer

20

okt

Stel je dit moment voor; je kinderen liggen op bed en jij ploft eindelijk op de bank voor wat welverdiende me-time. De souvenirs die jullie vanmiddag in het bos hebben verzameld, liggen verdwaald op tafel. Je weet dat weggooien geen optie is, want dat zal de kleine kinderharten breken. Maar je weet ook dat er al gauw niet meer naar omgekeken wordt, tenzij…Het potje nagellak dat bedoeld was voor je eigen (hoognodige) pedicure lijkt opeens ook bijzonder geschikt om de dennenappels wat mee op te fleuren. En voor je het weet heb je een schaal vol kleurrijke herfstvondsten.

Ik zal je vertellen, dit scenario is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Vorig jaar wilde ik graag wat dennenappels en beukennootjes zilver schilderen. Maar omdat ik geen verf of spuitbus in huis had, ging ik maar aan de slag met zilveren glitternagellak. Dit had zo’n leuk effect dat ik het dit jaar maar weer eens probeerde met alle souvenirs van ons meest recente boswandeling. Kijk maar eens welk herfstig knutselwerkje ik heb gemaakt.

Wil je deze diy met kinderen doen? Let er dan op dat je gaat knutselen in een goed geventileerde ruimte. Voor heel jonge kinderen is deze creatieve bezigheid helaas minder geschikt. Tenzij je kindvriendelijke nagellak gebruikt. Bijvoorbeeld de nagellak van het merk Snails, die vrij is van schadelijke stoffen en afwasbaar met water en zeep. Deze nagellak is verkrijgbaar bij Greenjump.nl

Ik ben benieuwd wat jullie er voor moois van maken!