Zo maak je je interieur kindproof:

Als ouder denk je goed na over de indeling van de kamer van je kind. Je wilt je kind immers de beste omgeving gunnen om zich zowel te kunnen ontwikkelen, als te vermaken. Daarnaast heb je zelf ook belangen bij de indeling van de kamer: het drukke speelgedrag van kinderen kan wel eens resulteren in een ‘slagveld’ waarin de kamer niet ongeschonden achterblijft. A

Lees meer

21

feb

Als ouder denk je goed na over de indeling van de kamer van je kind. Je wilt je kind immers de beste omgeving gunnen om zich zowel te kunnen ontwikkelen, als te vermaken. Daarnaast heb je zelf ook belangen bij de indeling van de kamer: het drukke speelgedrag van kinderen kan wel eens resulteren in een ‘slagveld’ waarin de kamer niet ongeschonden achterblijft. Als ouder ga je hier verstandig mee om! En met de volgende tips kun je ontwikkeling, plezier en eigen belang combineren.

Zorg voor genoeg ruimte tot spelen. Zowel letterlijk als figuurlijk.

Voor iedere ouder toch wel het hoofddoel van de inrichting van de kamer. Als ouder wil je je kind niet alleen voorzien van speelgoed, maar van een ruimte waarin je kind de eigen fantasierijke gedachte tot uiting kan laten komen met zijn/haar vriendjes en vriendinnetjes.  Het kind deze ruimte schenken zal goed zijn voor de sociale ontwikkeling en zorgt voor leerzaamheid.

Om de kamer te voorzien van de juiste sfeer en omgeving, kun je leerzaam speelgoed als Lego en K’nex (ruimtelijk inzicht) voor een goede prijs aankomen. Daarnaast kunt je het kind mee laten beslissen in de kleurgeving van de kamer.

Zo maak je je interieur kindproof:

Bescherm je meubels en kies verstandig:

Niets is mooier dan een vrolijk, spelende kind.. máár! Maar, veel ouders zien te voorkomen rotzooi en netheid als ondergeschoven kindje van de inrichting van de kamer. Klinkt het niet ideaal, comfortabel en bijna onrealistisch: weinig opruimen en geen schade aan interieur/vloer. Dat kan! Een aantal zaken waarop gelet moet worden:

  • Laminaat boven tapijt. Laminaat is hygiënischer en makkelijker schoon te houden. Daarnaast zijn beschadigde planken te vervangen, waar gepluisd/beschadigd tapijt direct ‘op’ is;
  • Bescherm tafels. Deze tafelkleden shop biedt bijvoorbeeld speciale tafelbeschermers: een absorberende, beschermende laag, voor knoeiende kinderen;
  • Opbergdozen van de IKEA en zo min mogelijk meubels. Je kind zal de kamer vooral gebruiken om te spelen, niet om te bewonderen. Zorg dat je zelf overal goed bij kunt, zodat de kamer snel is opgeruimd.